Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Oλοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη για την Ελλάδα

Oλοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη για την Ελλάδα
Δυόμιση ώρες διήρκησε η έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για την Ελλάδα το απόγευμα του Σαββάτου.

Στο τραπέζι των συζητήσεων βρέθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, όλες οι εναλλακτικές προτάσεις που εξετάζουν οι ευρωπαίοι εταίροι, προκειμένου να αποφευχθεί το νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους που ζητά επίμονα το ΔΝΤ. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν η μείωση των επιτοκίων στα κρατικά δάνεια, η άτοκη περίοδος χάριτος για την πληρωμή των χρεών,
η επιστροφή κερδών από τις ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες που κατέχουν ελληνικά ομόλογα, η επαναγορά κρατικών ομολόγων σε χαμηλές τιμές και η νέα επιμήκυνση αποπληρωμής των δανείων.
Σε ανακοίνωσή του, μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης, το ΔΝΤ τονίζει ότι: «Η συζήτηση για το ελληνικό πρόγραμμα συνεχίζεται και επικεντρώνεται στην εξασφάλιση της οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα η οποία είναι ανάλογη με την βιωσιμότητα του χρέους».
Πάντως, κορυφαίος αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης άφησε με δήλωσή του την αίσθηση ότι μπορεί να υπάρξει θετική έκβαση στο Eurogroup της Δευτέρας αναφέροντας: «Αλίμονο εάν δεν βρισκόμασταν κοντά σε λύση. Θα είχαμε μεγάλο πρόβλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.