Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Ντόρα: Αυτό που ζητείται από την Ελλάδα να γίνει σε τόσο χρόνο, δεν έχει ζητηθεί ποτέ από καμία χώρα

Στο Βερολίνο για μια εκδήλωση της Ένωσης Γερμανικών Τραπεζών βρέθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία και μίλησε στον γερμανικό Τύπου, μετά από αρκετό καιρό σιωπής. Παραθέτω μερικά αποσπάσματα:

-Αυτό που είπα και σήμερα στην συζήτηση, είναι οτι όλοι συζητούν για το πόσα λεφτά δανείζετε στους Έλληνες και πόσο κοστίζει αυτό στον Γερμανό φορολογούμενο. Η αλήθεια όμως είναι πως η Γερμανία έχει κερδίσει 45 δις ευρώ από...



...αυτή την κρίση. Και έχει δανείσει 15 δις στην Ελλάδα. Και ακριβώς λόγω των τόκων, κανείς συνταξιούχος στην Γερμανία και κανείς φορολογούμενος δεν έχασε τίποτα. Είναι ιδιαιτέρως σημαντικό για εμάς τους Έλληνες να το ξέρει αυτό ο Γερμανικός λαός.

-Δεν μπορείτε να εισπράξετε άλλους φόρους πια στην Ελλάδα, γιατί δεν υπάρχουν τα λεφτά για να πληρωθούν αυτοί οι φόροι. 15 νέοι φόροι έχουν επιβληθεί στους πολίτες. Δεν μπορείτε να πιέσετε κι'άλλο τους μισθούς προς τα κάτω, γιατί ήδη έχουν φτάσει στο απροχώρητο. Οι συντάξεις το ίδιο.

-Αυτό που ζητείται από την Ελλάδα και στον χρόνο στον οποίο ζητείται να γίνει, δεν έχει ζητηθεί από καμία χώρα. Κανείς λαός δεν έχει κάνει τόσα πολλά, παρά μόνο σε καιρό πολέμου. Δε ζούμε όμως σε καιρό πολέμου. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι αυτά τα δυο επιπλέον χρόνια, χρειαζόμαστε χώρο να αναπνεύσουμε, δεν θέλουμε κι' άλλα χρήματα, πρέπει όμως να διαρθρώσουμε αυτές τις μεταρρυθμίσεις με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι επιτυχείς. Αλλιώς τί νόημα έχει; Δεν έχει κανένα νόημα να υπάρξει η απόλυτη κατάρρευση του κοινωνικού κράτους στην Ελλάδα. Είναι αδύνατο. Φανταστείτε οτι υπάρχουν συνταξιούχοι που δεν μπορούν να πάνε στο φαρμακείο. Υπάρχουν παιδιά που στην Ελλάδα του σήμερα, πεινάνε. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.