Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Μείωση μισθών 18% στον κατασκευαστ Μείωση μισθών 18% στον κατασκευαστικό κλάδο προβλέπει η νέα σύμβαση

Μείωση μισθών κατά 18% στον κατασκευαστικό κλάδο προβλέπει η νέα σύμβασηΜείωση μισθών κατά 18% προβλέπει η νέα Εθνική Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους εργαζόμενους στις Εργοληπτικές και Κατασκευαστικές Τεχνικές Επιχειρήσεις όλης της χώρας.
Η σύμβαση που υπογράφηκε στις 28 Σεπτεμβρίου μεταξύ της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Τεχνικών Επιχειρήσεων (ΟΣΕΤΕΕ) του Συλλόγου Τεχνικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΣΤΥΕ) και της Πανελλαδικής Ένωσης Διπλωματούχων Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΠΕΔΜΕΔΕ) έχει όμως και καλά νέα αφού κατοχυρώνει τον 13ο και τον 14ο μισθό ενώ περιλαμβάνει όλα τα επιδόματα, τα τεχνικά επιδόματα και τα επιδόματα ευθύνης, για τους τεχνικούς υπαλλήλους.

Ακόμη, οι νεοεισερχόμενοι δεν προσλαμβάνονται με βάση τα κλιμάκια της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που προβλέπουν 650 ή 550 ευρώ μεικτά τον μήνα αλλά με αυτά της Εθνικής Κλαδικής που αγγίζουν τα 1.200 ευρώ για ένα διπλωματούχο μηχανικό.
Επιπλέον εντάσσονται στα μισθολογικά κλιμάκια όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξαρτήτως του αν έχουν σχέση εξαρτημένης εργασίας ή αμείβονται με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών.
Τέλος, οι ειδικότητες των αποφοίτων Σχολών Θετικών Επιστημών και Περιβαλλοντολόγων ΑΕΙ που εργάζονται στον κλάδο, εντάσσονται σε ειδικό μισθολογικό κλιμάκιο και λαμβάνουν το 88% της αμοιβής των Διπλωματούχων Μηχανικών.
Η σύμβαση αφορά το σύνολο σχεδόν του κλάδου, αφού δεσμεύει όλες τις επιχειρήσεις μέλη της ΠΕΔΜΗΕΔΕ και ήδη κατατέθηκε στο υπουργείο Εργασίας με περίοδο ισχύος από τις 08/07/2012 έως τις 31/12/2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.