Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Ο εξευτελισμός και η χρεοκοπία της ”Ευρώπης”

χρεοκοπίαςΔεν υπάρχει μεγαλύτερος εξευτελισμός για την Γαλλία, για τηνευρωζώνη και την ΕΕ από τις απαξιωτικές, για την Γαλλική Δημοκρατία και την στάση των Βρυξελλών και της γραφειοκρατίας ευρωζωνης και ΕΕ, δηλώσεις του Ερντογάν, ο οποίος κατήγγειλε γαλλικές και ευρωπαϊκές αρχές για την ανείπωτη, αδικαιολόγητη και σχεδιασμένη αστυνομική βία εναντίον των «κίτρινων γιλέκων».
Εκατοντάδες τραυματίεςχιλιάδες προσαγωγές και συλλήψεις,τεθωρακισμέναχημικός πόλεμοςπλαστικές σφαίρες και ωμοίξυλοδαρμοί προκάλεσαν ένα σκηνικό χάους και τρόμου στις γαλλικές πόλεις.
Μια κυβέρνηση στην Γαλλία με την ανοικτή στήριξη ευρωζώνηςκαι ΕΕ, οι οποίες, λαλίστατες σε άλλες περιπτώσεις και με πολλά ψέμματα, δεν έβγαλαν τσιμουδιά για την στυγερή αστυνομικήτρομοκρατία στην Γαλλία, έχει μεταβάλλει την ιστορική αυτή χώρα σε ασύδοτο αστυνομικό κράτος, όπου ο μόνος νόμος που κυριαρχεί είναι το δίκαιο της κρατικής αστυνομικής καταστολής και αδίστακτης αστυνομικής αυθαιρεσίας κρατικής βίας.

Είναι τραγικό ότι, αντί η Τουρκία να συγκλίνει με την ΕΕ, η  ΕΕ βαδίζει, ως καθεστώς, από το κακό στο χειρότερο: Η ευρωζώνηκαι η ΕΕ σπεύδουν να συγκλίνουν, ασθμαίνοντας με τον αυταρχικό αστυνομικό κατήφορο του σουλτάνου Ερντογάν.
Ευρωζώνη και ΕΕ ακολουθούν ολοταχώς οικονομικοκοινωνικά την ελληνική εξαθλίωση και από άποψη δημοκρατίας στον τουρκικόαπολυταρχισμό και ολοκληρωτισμό.
Δυστυχώς, ευρωζώνη και ΕΕ χρεοκοπούν, αν δεν έχουν, ήδη, χρεοκοπήσει προ πολλού και οδεύουν ταχύτατα  στην ακροδεξιάδημαγωγία, την κοινωνική εξαθλίωση, την κατάλυση των πιοστοιχειωδών ελευθεριών, στον βαθύ συντηρητισμό και εκφασισμόκαι στην ιμπεριαλιστική επιθετική βουλιμία.
Σε αυτήν την Ευρώπη, αν δεν γυρίσουμε τάχιστα την πλάτη, δεν έχουμε κανένα μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.