Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Μπόφινγκερ: Χειρότερη και από την έξοδο από το ευρώ η λύση του Geuro


Μπόφινγκερ: Χειρότερη και από την έξοδο από το ευρώ η λύση του GeuroΧειρότερη και από την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν η παράλληλη κυκλοφορία ενός δεύτερου νομίσματος, δηλαδή η υιοθέτηση της λύσης του  «geuro», σύμφωνα με τον Γερμανό καθηγητή Οικονομικών και μέλος της «ομάδας των σοφών» της Ανγκελα Μέρκελ, Πέτερ Μπόφινγκερ.

Σε άρθρο του που δημοσιεύεται στο περιοδικό Der Spiegel με τίτλο «Geuro, σε φοβάμαι» ο κ. Μπόφινγκερ αναφερόμενος στην πρόταση του επικεφαλής οικονομολόγου της «Ντόιτσε Μπανκ» (Deutsche Bank), Τόμας Μάγιερ, για την παράλληλη κυκλοφορία ενός δεύτερου νομίσματος μαζί με το ευρώ στην Ελλάδα, είπε πως «στην πραγματικότητα, αυτή η εναλλακτική δυνατότητα θα ήταν ακόμα χειρότερη για τους Έλληνες από την πλήρη έξοδό τους από την Ευρωζώνη».
«Για το μέλλον της Ελλάδας και του ευρώ υπάρχει μόνον η ξεκάθαρη απόφαση μεταξύ της εξόδου και της παραμονής στη νομισματική ένωση» σύμφωνα με τον γερμανό οικονομολόγο. Αντίθετα, συνεχίζει «η προσπάθεια αποφυγής αυτής της απόφασης με το Geuro θα συνδύαζε όχι τα πλεονεκτήματα, αλλά τα μειονεκτήματα των δύο εναλλακτικών επιλογών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.