Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Οι G8 ψάχνουν λύση για την παγκόσμια οικονομική κρίση

Οι G8 ψάχνουν λύση για την παγκόσμια οικονομική κρίσηΣτις επόμενες ώρες οι ηγέτες των μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη, της περίφημης G8, μέλη της οποίας είναι η Γαλλία, η Ιταλία, η Γερμανία, η Βρετανία, ο Καναδάς, η Ιαπωνία, η Ρωσία και οι ΗΠΑ θα συνεδριάσουν στο Καμπ Ντέιβιντ του Μέριλαντ.
Με οικοδεσπότη τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, οι ηγέτες των οκτώ μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν τρόπους και μεθόδους για να αντιμετωπίσουν την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

Η σύνοδος των G8 βρίσκει τους δύο ισχυρότερους ηγέτες του κόσμου, τον κ. Ομπάμα και την κυρία Μέρκελ στην κρισιμότερη στιγμή αφού ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών έχει το στοίχημα της επανεκλογής του σε 6 μήνες από σήμερα και η κυρία Μέρκελ σε 18 μήνες.
Mε αγωνία αναμένονται στη Σύνοδο και οι νεοφερμένοι, όπως ο νεοεκλεγείς Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Γιοσιχίκο Νόντα, αλλά και ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι. Δεν θα παραστεί στις εργασίες της Συνόδου ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και στη θέση του θα παρευρεθεί ο πρωθυπουργός της χώρας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
Η Σύνοδος είχε προγραμματιστεί αρχικά για να διεξαχθεί στο Σικάγο αλλά ο φόβος των επεισοδίων άλλαξε την επιλογή, αφού υπήρχαν πληροφορίες για κινητοπιήσεις του κινήματος διαμαρτυρίας «Καταλάβατε τη Γουόλ Στριτ» (Occupy Wall Street) που θα επιχειρούσε να διαμαρτυρηθεί στους ηγέτες.
Πριν την Σύνοδο σε αμερικανικό έδαφος, οι Ευρωπαίοι ηγέτες είχαν χθες μια έκτακτη τηλεδιάσκεψη για να συντονίσουν τη στάση τους ενόψει της G8. Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι ενημέρωσε τους υπόλοιπους ηγέτες για την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Ομπάμα κατά την οποία συμφώνησαν να ενταθούν οι προσπάθειες για την προώθηση της ανάπτυξης και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και η παρέμβαση του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.