Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Υποστήριξη από τη Βουλγαρία

«Εύχομαι ειλικρινά η Ελλάδα να ξεπεράσει γρήγορα τόσο την οικονομική και τη χρηματοπιστωτική κρίση, όσο και τις πολιτικές επιπτώσεις της» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ από τις Βρυξέλλες.


Λίγο προτού μπει στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο κ. Μπορίσοφ δήλωσε στο βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων ΒΤΑ ότι «η Βουλγαρία έχει κάθε συμφέρον τα πράγματα να υπάρχουν θετικές και γρήγορες λύσεις στην γείτονα Ελλάδα».

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, όπως αναφέρει το ΒΤΑ, «εξέφρασε την υποστήριξη του στην ιδέα να γίνουν και άλλοι συμβιβασμοί για την Ελλάδα και η χώρα να λάβει περισσότερα χρήματα, αλλά μόνο στην περίπτωση που η Αθήνα παρουσιάσει σαφές πρόγραμμα των σχεδίων, για τα οποία θέλει τη χρηματοδότηση».

Στις δηλώσεις του ο κ. Μπορίσοφ υπογράμμισε την ανάγκη οι ευρωπαϊκές χώρες να τηρούν τη δημοσιονομική πειθαρχία ως προϋπόθεση της οικονομικής ανάπτυξης, ενώ προειδοποίησε ότι «τίποτα καλό δεν περιμένει την Ευρώπη σε περίπτωση που ακολουθήσει τον εύκολο δρόμο των πιστώσεων και της αύξησης των χρεών της, επειδή οι επόμενες γενιές δεν πρόκειται να βγουν από την οικονομική κρίση».     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.