Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΒΑΖΕΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ Η Ε.Ε.


Ένα επενδυτικό πακέτο που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη εμφανίζονται έτοιμες να προωθήσουν οι Βρυξέλλες στη σκιά των εκλογών σε Ελλάδα και Γαλλία. Με δεδομένο ότι την Παρασκευή η Eurostat αναμένεται να ανακοινώσει αναθεώρηση...
προς τα κάτω των προβλέψεων της για την ανάπτυξη πολλών χωρών της ευρωζώνης η ιδέα κάποιου τύπου ευρωομολόγου με το οποίο θα χρηματοδοτηθούν μεγάλα έργα, ωριμάζει.

Ηδη από το Σαββατο, ο Ολι Ρεν ζητά περισσότερες κρατικές δαπάνες σε επενδύσεις για μεγάλα έργα υποδομής. Στηρίζει την στροφή αυτή με το επιχείρημα ότι δεν υπάρχει επαρκής δημιουργία θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Ο επίτροπος μάλιστα δίνει σήμα ότι είναι έτοιμος να χαλαρώσει τους σκληρούς ευρωπαϊκούς κανόνες για χώρες, όπως η Ισπανία, που έχει αναγκαστεί να παγώσει τις κρατικές δαπάνες για να πετύχει τους στόχους του ελλείμματος που έθεσαν οι Βρυξέλλες και αντιμετωπίζει υψηλή ανεργία.

Χθες ο Olli Rehn σημείωσε ότι θα πρέπει να επιτευχθεί ισορροπία μεταξύ της ανάγκης για λιτότητα και της ανάγκης για ανάπτυξη. Σε συνέντευξη Τύπου, ο επίτροπος για οικονομικά και νομισματικά θέματα δήλωσε: «Η συζήτηση ως προς την δημοσιονομική προσαρμογή ενάντια στην ανάπτυξη είναι λάθος. Υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες χαμηλής ανάπτυξης και υψηλού χρέους δεν υπάρχει άλλη επιλογή: πρέπει να επιδιώξουμε και τους δύο στόχους ταυτόχρονα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.