Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Κάνε και εσύ μια κωλουτούμπα, μπορείς


Την ανάγκη να υπάρξει για την Ελλάδα μια «λογική, βιώσιμη αναπτυξιακή τροχιά», ώστε οι Έλληνες να έχουν και πάλι προοπτική για το μέλλον- εκφράζοντας την κατανόησή του για τη θέση των Ελλήνων πως «μόνον λιτότητα δεν αρκεί»-, τόνισε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου στη Βιέννη, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Αυστρίας, Κρίστοφ Λάιτλ, ο οποίος τον περασμένο Φεβρουάριο είχε προτείνει, με ιδιαίτερα προκλητικό τρόπο, την πώληση ελληνικών νησιών.




Στην ίδια συνέντευξη Τύπου, ο κ. Λάιτλ υποστήριξε το στόχο της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη παρά τις δυσκολίες στο σχηματισμό ελληνικής κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να εγκαταλείψει το κοινό νόμισμα.



Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ μιας κυβέρνησης προσωπικοτήτων, παρατηρώντας πως η Ιταλία έχει καλή εμπειρία από την κυβέρνηση τεχνοκρατών, και αυτή την ιδέα θα μπορούσε να την υλοποιήσει και η Ελλάδα, σημειώνοντας ότι η απόφαση, φυσικά, ανήκει στους Έλληνες.



Τάχθηκε, επίσης, υπέρ μιας «συνδυασμένης στρατηγικής» για την Ευρώπη, που θα συνίσταται και στη δημοσιονομική εξυγίανση και στην ανάπτυξη, και προς τούτο θα πρέπει να υπάρξουν περικοπές στη γραφειοκρατία και ταυτόχρονη τόνωση της ανάπτυξης. Κατά την άποψή του, η Ευρώπη πορεύτηκε για πολλά χρόνια μονομερώς, εξαιτίας και των οίκων αξιολόγησης, και ο ίδιος θεωρεί πως η ισχυρότερη απειλή για την Ευρώπη είναι η αχαλίνωτη κερδοσκοπική οικονομία.



Υπενθυμίζεται πως στην πρωτοφανούς κυνικότητας πρότασή του, τον περασμένο Φεβρουάριο, για πώληση ελληνικών νησιών, ο Κρίστοφ Λάιτλ υποστήριζε ότι, με την παραίτησή της από ένα μέρος της κυριαρχίας της, με την πώληση απομακρυσμένων και ακατοίκητων νησιών στην Τουρκία, η Ελλάδα θα έστελνε μήνυμα «ευγνωμοσύνης» για τη βοήθεια που της παρέχεται, καθώς, όπως ο ίδιος πρόσθετε, με κάθε νέο πακέτο βοήθειας αυξάνεται το ανθελληνικό κλίμα στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.