Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Ο Ολάντ κάλεσε τον Βενιζέλο στο Παρίσι, μετά τις «αυθάδειες» Τσίπρα

Ταξίδι-αστραπή πραγματοποιεί σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο Παρίσι, όπου είχε ιδιωτική συνάντηση στη 1 μετά το μεσημέρι τον νέο Πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.
Ο Βενιζέλος συναντάται με τον Ολάντ στο ΠαρίσιΣύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, που προέρχονται από τη γαλλική προεδρία, η πρόσκληση για συνάντηση προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ προήλθε από τον ίδιο τον Φρανσουά Ολάντ.

Η συνάντηση Βενιζέλου-Ολάντ, σε συνδυασμό με την πρόσφατη άρνηση Ολάντ να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και την χτεσινή «επίθεση» του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κατά του γάλλου προέδρου (είπε ότι θα τον αποκαλούν Ολαντρέου αν δεν τηρήσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις), δείχνει ότι ο Φρανσουά Ολάντ θέλησε με αυτόν τον τρόπο να στείλει ένα συμβολικό μήνυμα στον «αυθάδη» Αλέξη Τσίπρα.
Είναι προφανές ότι, προσκαλώντας σε συνάντηση τον Ευάγγελο Βενιζέλο, το κόμμα του οποίου ήρθε τρίτο τις εκλογές της 6ης Μαΐου, λίγο μετά την άρνηση σε αντίστοιχη πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα, ο γάλλος πρόεδρος δείχνει ποιους θεωρεί ότι είναι οι συνομιλητές του...
Στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα
Από το Παρίσι, ο κ. Βενιζέλος θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος που παραδοσιακά προηγείται των συνόδων κορυφής. Εκεί θα παρουσιάσει την πρότασή του για την αναθεώρηση του μνημονίου.
Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ θα συναντηθεί με τον γάλλο πρωθυπουργό Ζαν - Μαρκ Ερό, τον πρωθυπουργό της Αυστρίας Βέρνερ Φέινμαν, του Βελγίου Ελιο ντι Ρούπο, όπως και με άλλους ευρωπαίους σοσιαλιστές, μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών, Χανς Σβόμποντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.