Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Ελληνική κρίση και ανάπτυξη στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών επαφών του Φρ.Ολάντ...



Ευρωπαϊκές επαφές πριν καλά-καλά αναλάβει καθήκοντα ξεκίνησε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, σε μια προσπάθεια να πείσει τους Ευρωπαίους εταίρους να θέσουν ως προτεραιότητα την ανάπτυξη.


Ο Φρ.Ολάντ δέχθηκε στο... γραφείο της προεκλογικής του εκστρατείας στο Παρίσι τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, με τον οποίο η συζήτηση στράφηκε στην ελληνική κρίση και τη στρατηγική για ανάπτυξη, ενώ την Πέμπτη συναντάται με τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Είχαν μια πολύ θετική και βαθιά ανταλλαγή απόψεων για την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωζώνη, με την ελληνική κρίση στην καρδιά της, και τη στρατηγική για την ανάπτυξη» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Φρ.Ολάντ, Πιερ Μοσκοβισί.

Από την πλευρά του, ο Βαν Ρομπάι δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τη συνάντηση, χωρίς, ωστόσο, να επεκταθεί σε λεπτομέρειες.

Την Πέμπτη ο Σοσιαλιστής πολιτικός θα συναντηθεί στο Παρίσι με τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Παράλληλα, ο Φρ.Ολάντ «ενημερώνεται με μεγάλη ακρίβεια και παρακολουθεί προσεκτικά» την κατάσταση στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ο Μοσκοβισί δήλωσε ότι ο νεοκλεγείς πρόεδρος της Γαλλίας «θα μιλήσει την κατάλληλη στιγμή».

Μία ημέρα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του -στις 15 Μαΐου- ο Φρ.Ολάντ αναμένεται να μεταβεί στο Βερολίνο για μια κρίσιμη πρώτη συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι μία σύγκρουση ανάμεσα στη Γερμανία και τη Γαλλία είναι πιθανή, καθώς η Γερμανίδα καγκελάριος επιμένει ότι το σύμφωνο δημοσιονομικής πειθαρχίας δεν είναι διαπραγματεύσιμο.

Ο εκπρόσωπος του Ολάντ εμφανίστηκε, πάντως, αισιόδοξος. «Η εκλογή του Ολάντ θα είναι ένας παράγοντας ενότητας στην Ευρώπη» δήλωσε ο Μοσκοβισί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.