Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Νταλάρα: Όταν καθίσει η σκόνη οι Έλληνες θα αντιληφθούν την αλήθεια

Νταλάρα: Όταν καθίσει η σκόνη οι Έλληνες θα αντιληφθούν την αλήθειαΟ εκτελεστικός διευθυντής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), Τσαρλς Νταλάρα, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, υποστήριξε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες και κυρίως η Γερμανία παραμένουν ιδιαίτερα προσηλωμένες στην λιτότητα σε βάρος της ανάπτυξης, επιδεινώνοντας την κατάσταση σε χώρες όπως την Ελλάδα.

«Παρατηρούμε ότι το πολιτικό πλαίσιο έχει οδηγήσει στην αποσύνθεση της ευρωπαϊκής οικονομίας», όπως είπε, προσθέτοντας ότι «η γενική προσήλωση στις άμεσες δημοσιονομικές περικοπές θα πρέπει να προσαρμόζεται στην οικονομική πραγματικότητα. Εάν θέλουμε να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη στους επενδυτές, θα πρέπει να αλλάξουμε την κατάσταση στην Ελλάδα, καθώς ήταν πολύ οδυνηρή η επικέντρωση στις άμεσες δημοσιονομικές περικοπές, δημιουργώντας την αίσθηση μιας αδιέξοδης κατάστασης».
Ο κ. Νταλάρα εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μακροπρόθεσμο μέλλον της Ελλάδας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι στο άμεσο μέλλον θα τεθεί σε δοκιμασία η αποφασιστικότητα της χώρας. «Παρακολουθώ προσεκτικά τις εξελίξεις στην Ελλάδα, αλλά θα πρέπει να αφήσουμε την διαδικασία να ολοκληρωθεί. Θα χρειασθεί χρόνος για να υπάρξουν αποτελέσματα, αλλά όταν καθίσει η σκόνη θα έχουμε μια κυβέρνηση που θα αντιληφθεί ότι δεν έχει άλλη επιλογή από το να εφαρμόσει τις περισσότερες πλευρές του προγράμματος οικονομικών μεταρρυθμίσεων» τόνισε ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.