Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Καζάνι που βράζει η ΝΔ -Σφοδρή κριτική για ευθύνες Σαμαρά

Καζάνι που βράζει η ΝΔ -Σφοδρή κριτική για ευθύνες ΣαμαράΚαζάνι που βράζει είναι η Νέα Δημοκρατία καθώς βουλευτές και κομματικά στελέχη πνέουν τα μένεα με το επιτελείο Σαμαρά αλλά και με τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος για το εκλογικό αποτέλεσμα που αποτέλεσε μακράν το χειρότερο εκλογικό και ταπεινωτικό αποτέλεσμα στην μεταπολίτευση.

Ο λόγος που, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν έντονες δημόσιες αντιδράσεις, πλην εξαιρέσεων, είναι πώς άπαντες αναμένουν να ολοκληρωθεί ο κύκλος των διερευνητικών εντολών έτσι ώστε να φανεί αν θα υπάρξει νέα προσφυγή στις κάλπες ή θα δοθεί κάποια άλλη λύση.
Πολλοί βουλευτές εκφράζουν την αγανάκτηση τους για τη στρατηγική του κόμματος πριν από τις κάλπες αλλά και με την επιλογή της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες που οδήγησε στο 18,8%! Είναι ενδεικτική η αναφορά που έκανε στο twitter ο Ευάγγελος Αντώναρος, τακτικός συνομιλητής του Κώστα Καραμανλή ο οποίος δεν κατάφερε να επανεκλεγεί βουλευτής στην Β Αθηνών όπου ήταν υποψήφιος: «Το 2009 έλεγαν πως ο Καραμανλής οδήγησε τη Ν.Δ. σε ιστορικό χαμηλό αλλά τώρα την βυθίσαμε στον δημοσκοπικό πάτο».
Ανάλογες θέσεις διατυπώνουν πολλά στελέχη -προς το παρόν όχι δημοσίως- που μάλιστα ψιθυρίζουν πλέον πως η λύση της επιστροφής της Καραμανλή για να επανενώσει την Κεντροδεξιά ίσως φαντάζει πλέον ως μοναδική. Ωστόσο, ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός δεν επιθυμεί να γίνονται στην παρούσα φάση αυτές οι συζητήσεις.
Παράλληλα, άλλα στελέχη εισηγούνται στο επιτελείο Σαμαρά να υπάρξει άνοιγμα προς την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Στέφανο Μάνο που έμειναν εκτός Βουλής. Ο Νικήτας Κακλαμάνης το ζήτησε και δημόσια ενώ αρκετοί θεωρούν ότι μια τέτοια κίνηση από την πλευρά του προέδρου της Ν.Δ. θα βοηθούσε το τραυματισμένο από το εκλογικό στραπάτσο, ηγετικό του προφίλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.