Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Γιούνκερ: Δεν υπάρχει ελπίδα στην Ελλάδα

Ξεκαθαρίζοντας στον νέο πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, ότι δεν μπορεί να επαναδιαπραγματευτεί το Δημοσιονομικό Σύμφωνο της Ε.Ε., ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ, σχολίασε πως
το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα φανερώνει ότι δεν υπάρχει ελπίδα.
Μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι ZDF, ο Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ ανέφερε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Φρανσουά Ολάντ, κατά τη διάρκεια της οποίας εξήγησε στο νέο Γάλλο πρόεδρο ότι ορισμένα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά.
Δεν είναι δυνατό, όπως ανέφερε, να ανοίξει ξανά το θέμα του Δημοσιονομικού Συμφώνου. "Δεν είναι δυνατόν να αλλάξει η ουσία του Δημοσιονομικού Συμφώνου και δεν θα υπάρξει κάποια επίσημη νέα διαπραγμάτευση προς αυτήν την κατεύθυνση".
Ωστόσο, συνέχισε, "είναι δυνατόν να προστεθούν στοιχεία που αφορούν την ανάπτυξη, όχι απαραιτήτως με τη μορφή μιας συνθήκης".
Ο πρόεδρος του Eurogroup σημείωσε, επίσης, ότι η Ευρώπη χρειάζεται να επικεντρωθεί στην οικονομική ανάπτυξη, εκτός από το να κάνει οικονομία.
"Πρέπει να δώσουμε και ελπίδα. Τα εκλογικά αποτελέσματα στην Ελλάδα δείχνουν ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα. Πρέπει να λύσουμε αυτό το δίλημμα", τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.