Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΞΑΝΑΒΑΦΤΙΖΟΥΝ ΤΗ ΝΔ


Ρεπορτάζ: Διονύσης Νασόπουλος (απο ΤΑ ΝΕΑ)

Εμμεση πρόσκληση στους συνέδρους της Ν.Δ. να αναζητήσουν ακόμη και νέο όνομα για τη Ν.Δ., απηύθυνε χθες ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ανοίγοντας έναν κύκλο εσωκομματικών συζητήσεων για το εύρος των αλλαγών στο κόμμα που προωθεί ο Αντώνης Σαμαράς... 


Η Ρηγίλλης διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι δεν υπάρχει θέμα αλλαγής ονόματος και συμβόλων, αλλά η επιμονή του προέδρου της οργανωτικής επιτροπής του γαλάζιου συνεδρίου συντηρεί τον προβληματισμό που υπάρχει για το συγκεκριμένο ζήτημα ακόμη και στον στενό πυρήνα των συνεργατών του προέδρου της Ν.Δ.

Υψηλόβαθμες κομματικές πηγές τονίζουν ότι από την πλευρά του κ. Σαμαρά όχι μόνον δεν πρόκειται να τεθεί, αλλά ούτε καν εξετάζεται το ενδεχόμενο αλλαγής ονόματος. Ο κ. Αβραμόπουλος ωστόσο, ο οποίος σε προσωπικό επίπεδο εκτιμά ότι και αυτή η αλλαγή θα πρέπει να εξεταστεί στο πλαίσιο της ριζικής ανασυγκρότησης της Ν.Δ., επανήλθε χθες προτρέποντας με τον τρόπο του τα γαλάζια στελέχη να φέρουν το θέμα στο επικείμενο συνέδριο (25-27 Ιουνίου). «Ο καθένας στη Ν.Δ. μπορεί να προτείνει ό,τι θέλει στο συνέδριο. Και για το θέμα του ονόματος. Αν τεθεί θέμα για το όνομα, θα συζητηθεί. Οι αλλαγές δεν οριοθετούνται. Δεν υπάρχουν ταμπού. Είμαστε ανοικτοί στις αλλαγές...», δήλωσε (στο Μega) ο πρώην υπουργός.Κομματικοί παράγοντες εκτιμούσαν χθες ότι το ζήτημα έχει κλείσει από την πλευρά της ηγεσίας, αλλά ο κ. Αβραμόπουλος επιμένει να συντηρεί το θέμα, σε μια προσπάθεια να ανοίξει ένας εκτεταμένος εσωκομματικός διάλογος που θα μπορούσε να οδηγήσει και σε επανεξέταση της θέσης της Ρηγίλλης. Βουλευτές της Ν.Δ. πάντως δεν απέκλειαν και το ενδεχόμενο να μην έχει κλείσει οριστικά για την ηγεσία το θέμα της αλλαγής ονόματος και να επιχειρείται, μέσω της παρέμβασης του κ. Αβραμόπουλου, να καταγραφούν οι αντιδράσεις από αυτήν την πρόταση.


Σφυρίζουν αδιάφορα για την αυτοκάθαρση

ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ της Ν.Δ.

έχει φουντώσει η συζήτηση για την αυτοκάθαρση που προανήγγειλε ο κ. Σαμαράς. Χθες αρκετά από τα στελέχη που φέρεται ότι «φωτογραφίζονται» από τον πρόεδρο του κόμματος, έσπευσαν να δηλώσουν ότι το ζήτημα αφορά άλλους και πως οι ίδιοι παραμένουν μάχιμοι και στην «πρώτη γραμμή» του κόμματος. Σε αρκετές περιπτώσεις, οι αντιδράσεις από όσους περιλαμβάνονται στον κατάλογο των υπό «εκκαθάριση», αντιμετωπίζονται ως πρόκληση προς την ηγεσία.

Ενδεικτική είναι η αντίδραση του πρώην υπουργού Αρ.Παυλίδη, ο οποίος ανέφερε ότι «συμφωνεί με την κάθαρση» και παρέπεμψε στις πρόσφατες δηλώσεις του, σύμφωνα με τις οποίες θα συνεχίσει ακάθεκτος τον πολιτικό αγώνα του στα Δωδεκάνησα.

Μήνυμα ότι «θα τον κρίνει ο λαός του Κιλκίς» εξέπεμψε και ο Σ. Τσιτουρίδης, ενώ συνεργάτες του άφηναν να εννοηθεί ότι ο πρώην υπουργός σε δύο συναντήσεις που είχε με τον κ. Σαμαρά είχε λάβει διαβεβαιώσεις ότι θα επανέλθει στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο. «Δεν με αφορά το θέμα», ήταν και η αντίδραση του Γ. Βουλγαράκη, ενώ συνεργάτες του Μιχ. Λιάπη σημείωναν ότι ο πρώην υπουργός «έχει φύγει αυτοβούλως από την πολιτική».

Το αίτημα του Π. Δούκα να συγκληθεί το αρμόδιο κομματικό όργανο και να εξετάσει το θέμα του Βατοπεδίου πριν ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση, μετέφεραν συνεργάτες του πρώην υφυπουργού. Και άφηναν να εννοηθεί ότι ο ίδιος θα αντιδράσει εάν βρεθεί εκ νέου εκτός ψηφοδελτίων χωρίς να κληθεί να δώσει τις εξηγήσεις του.


Η Ντόρα χάνει συμμάχους

Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ περί διαγραφών, που φούντωσε και με την αντιπαράθεση της Ντόρας Μπακογιάννη με τη Ρηγίλλης, προκαλεί εσωκομματικές τριβές αλλά είναι πλέον φανερό ότι η πρώην υπουργός χάνει συμμάχους. Μετά την Κεντρική Επιτροπή που στοιχίζεται πίσω από τη νέα κομματική ηγεσία, προβεβλημένα στελέχη τα οποία είχαν στηρίξει την κ. Μπακογιάννη στη μάχη της διαδοχής, σπεύδουν να διαχωρίσουν δημόσια τη θέση τους με «καρφιά» για την τακτική που ακολουθεί. «Δεν έχω καμία πρόθεση να αφήσω αυτό το κόμμα υπό οιεσδήποτε συνθήκες», ανέφερε χθες ο Νικ. Δένδιας, καθιστώντας σαφές (Real FΜ) ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσει την κ. Μπακογιάννη εάν βρεθεί εκτός Ν.Δ.

Σε αντίθετη κατεύθυνση κινήθηκε ο Αθ. Γιαννόπουλος, εκ των βασικών υποστηρικτών της κ. Μπακογιάννη, συντηρώντας τα σενάρια αποχωρήσεων και την προοπτική ρήξεων στη Ν.Δ.. «”Όταν το πρόβατο βγαίνει από το μαντρί το τρώει ο λύκος”... Αλλά τώρα, ξέρετε, λύκοι δεν υπάρχουν. Είναι προστατευόμενο είδος. Δεν υπάρχει φόβος για όποιον φύγει από το μαντρί...», δήλωσε (στο Κανάλι 1). Στο θέμα παρενέβη χθες και ο Κυρ. Μητσοτάκης: «Δεν νομίζω ότι αυτήν τη στιγμή η Ν.Δ. έχει το περιθώριο να συζητά για διαγραφές. Αυτά είναι εκτός τόπου και χρόνου...», ήταν το δικό του μήνυμα (ΝΕΤ 105,8), που απευθυνόταν τόσο στη Ρηγίλλης όσο και στην κ. Μπακογιάννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.