Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Εντός των ημερών στην Ελλάδα το κλιμάκιο του ΔΝΤ


Θα προσφέρει τεχνική βοήθεια για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής


Τεχνική βοήθεια για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής θα προσφέρει κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο αναμένεται στη χώρα μας εντός των επόμενων ημερών.

Επίσης, στις 16 Απριλίου ολοκληρώνεται η δημόσια διαβούλευση για τους άξονες της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Μεταξύ άλλων, αναμένεται η μείωση των πρόωρων συντάξεων στο Δημόσιο, καθώς θα μειωθεί το ποσοστό για κάθε έτος ταχύτερης εξόδου από την εργασία από το 4,5 στο 6%. Έτσι, ασφαλισμένος που συνταξιοδοτείται 5 χρόνια νωρίτερα, θα παίρνει μειωμένη σύνταξη κατά 30%.

Αναφορικά με την αύξηση του ορίου ηλικίας, σταδιακά ξεκινώντας από το 201,3 θα φτάσει από τα 58 στα 60 έτη για όσους ασφαλίστηκαν από την 1η Ιανουαρίου 1983 έως και τις 31 Δεκεμβρίου 1992.

Σε ο,τι αφορά το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, η κυβέρνηση δρομολογεί την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του, καθώς το Δημόσιο ζημιώνεται ετησίως κατά 1 δισεκατομμύριο ευρω. Αμέσως μετά το Πάσχα θα συνεδριάσει η αρμόδια διυπουργική επιτροπή, προκειμένου να λάβει αποφάσεις.

Στο μελλοντικό πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων περιλαμβάνεται επίσης η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ), η Εταιρία Ύδρευσης Θεσσαλονίκης, η ΛΑΡΚΟ και η πώληση των καζίνο σε Πάρνηθα, Κέρκυρα και Ρόδο.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Καθημερινή, σε κάθε υπουργείο θα τοποθετηθούν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να ελέγχονται σε καθημερινή βάση οι δαπάνες και εν γένει οι αποφάσεις που αφορούν στην τήρηση του προϋπολογισμού
ΣΚΑΪ   ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.