Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Είναι θέμα Παιδείας!!!

detgpamxgaamk7e
Έχουμε μεγάλο πρόβλημα ως χώρα, το έχουμε γράψει πολλές φορές. Είμαστε ένας λαϊκοπόπ λαός που έχει ξεχάσει να μορφώνεται ή όταν το κάνει, είναι με λάθος τρόπο.
Είμαστε μια χώρα του καναπέ που θέλγεται από το περαστικό, το ανούσιο, το ευτελές και το κακόμοιρο. Είμαστε έτσι από παλιά, όμως, η επίδραση της κυβερνώσας αριστεράς έχει επιδεινώσει την κατάσταση. Άλλωστε, ένα κόμμα που επιζητά τη μετριότητα παντού, που η αριστεία είναι έγκλημα και που η μιζέρια είναι το σύνθημά του, είναι λογικό αυτά να μαθαίνει και στο λαό. Ένα κόμμα που πιστεύει ότι το να μη φορά γραβάτα ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί είναι μαγκιά, τι καλύτερο να περιμένουμε;
Η φωτογραφία της εβδομάδας είναι ασφαλώς αυτή του Προκόπη Παυλόπουλου με το ζεύγος Ρουβά. Δικαίωμά του, βεβαίως, να δέχεται στο Προεδρικό Μέγαρο όποιον θέλει, αν και κατέχων το ανώτατο αξίωμα της χώρας θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός.

Όμως, αυτή η λαϊκοπόπ εικόνα με τον Πρόεδρο ανάμεσα στον Σάκη και την Κάτια να καμαρώνει σαν γύφτικο σκεπάρνι, αποδεικνύει και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα. Αυτή είναι δυστυχώς η χώρα μας. Μπουζούκια, πίστα και ψευτογκλαμουριά, ακόμη και στο Προεδρικό Μέγαρο, ακόμη και στο Μαξίμου. Αλλά να πούμε και την αλήθεια, πιο έξυπνος και πιο όμορφος είναι ο Σάκης απ’ ότι η Λυδία Κονιόρδου που υπηρετεί τον πολιτισμό της χώρας και γελάνε όλοι μαζί της στη Βουλή. Πώς να το κάνουμε, όμως. Άλλο η πίστα για τον Ρουβά, άλλο το Προεδρικό, όμως, αφού υπάρχει Πρόεδρος Δημοκρατίας που ρίχνει… γαρίφαλα στην προεδρική πίστα, καλά κάνει και ο τραγουδιστής. Ομοίως, άλλη η Επίδαυρος, άλλο το υπουργείο Πολιτισμού, αλλά αφού υπάρχει πρωθυπουργός που κάνει την Κονιόρδου υπουργό καλά κάνει κι αυτή… να το παίζει υπουργός.
Είμαστε έθνος οπισθοδρομικό. Πώς να εξηγήσει κανείς την ανακοίνωση του πολιτιστικού συλλόγου Σκιάθου, με την προτομή μάλιστα του τεράστιου Παπαδιαμάντη, με την οποία καλεί τον κόσμο σε… λαϊκό προσκύνημα για τον νικητή του Survivor Γιώργο Αγγελόπουλο ή Ντάνο; Τρίζουν τα κόκαλα του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα που τολμούν κάποιοι να τον χρησιμοποιούν για να αποθεώσουν την ευτέλεια.
Και πώς να έχουμε ελπίδα ως λαός όταν βγαίνει σε πλειστηριασμό το εισιτήριο με το οποίο γύρισε ο Ντάνος στην Ελλάδα; Ή που γίνεται της κακομοίρας όταν μαζεύονται οι… διάσημοι και οι μαχητές; Πώς να εξηγήσουμε το γεγονός ότι ο ανερμάτιστος Σπαλιάρας ετοιμάζεται να… πη…ει άλλες 50.000 γυναίκες τώρα που έγινε πιο διάσημος;
Ζούμε στη χώρα του παραλόγου όπου το λαϊκοπόπ συνδέεται με την αμορφωσιά. Διότι άλλο η πίστη στον Θεό και τους αγίους κι άλλους να σπεύδουν χιλιάδες να προσκυνήσουν το… κάστανο που έβρασε πριν χρόνια ο Παϊσιος. Αυτό δεν είναι θρησκεία.
Μια χώρα, λοιπόν, που αποθεώνει την ασημαντότητα και θάβει την αριστεία δεν έχει τύχη, παρά μόνο να βουτήξει στα βρόμικα νερά του λαϊκισμού, του φανατισμού και ταυτόχρονα της φαιδρότητας. Όταν ολόκληρος πρωθυπουργός είναι παντελώς αμόρφωτος πώς να περιμένουμε κάτι καλύτερο; Που δεν ξεχωρίζει τη Μυτιλήνη από τη Λέσβο, που χαρακτηρίζει τη Δυτική Μακεδονία «ενεργοβόρο πηγή που στηρίζει την Ελλάδα». Που… παραχωρεί στρατόπεδο 400.000 στρεμμάτων κι όχι 40 και που ομιλεί την αγγλική σαν μπατιροκαμάκι της δεκαετίας του 80.
Η χώρα που έχει παραχωρήσει το μέλλον της στον Τσίπρα ή στον Καρανίκα ή στους διάφορους εθνικολαϊκιστές, αμόρφωτους, ψεκασμένους και ατάλαντους Έλληνες, δυστυχώς οδηγείται σιγά – σιγά στην απαξίωση. Δεν είναι θέμα μνημονίων, δεν είναι πρόβλημα της κρίσης, ούτε απότοκος των κακών πολιτικών μας. Είναι θέμα Παιδείας. Αυτό είναι το μείζον πρόβλημα για την Ελλάδα. Κάποιος θα πρέπει να το εξηγήσει στους ανώτατους πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.