Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Πόσοι ακόμα νεκροί; Πόσοι βασανισμένοι;

Γράφει ο mitsos175

«Εξέπνευσε σήμερα στη μονάδα εντατικής θεραπείας του «Ευαγγελισμού», όπου νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση με σοβαρά εγκαύματα, ο 29χρονος πρόσφυγας από τη Συρία που είχε αυτοπυρποληθεί στη Χίο στις 30 Μάρτη. Ένας ακόμα πρόσφυγας νεκρός, ως αποτέλεσμα του απαράδεκτου εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας, με την «υπογραφή» κυβέρνησης και ΕΕ.

Ο 29χρονος Σύρος είχε αυτοπυρποληθεί μέσα στο χώρο καταγραφής στη ΒΙΑΛ. Σημειώνεται ότι ο πρόσφυγας ήρθε στη Χίο στις 22 Μάρτη και έφτασε σε απόγνωση μετά από μέρες παραμονής στο χώρο της ΒΙΑΛ. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πρόσφυγες που έρχονται στη Χίο περιμένουν αρκετές μέρες μέχρι να καταγραφούν, με αποτέλεσμα να προκαλείται εκνευρισμός και μικροεντάσεις.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, στη Λέσβο η αστυνομία έχει ξεκινήσει προσαγωγές ξεριζωμένων για την υποστήριξη των απελάσεων. Έτσι, καθημερινά πιάνονται 20-25 πρόσφυγες και μετανάστες στο κέντρο της Μόριας, οι οποίοι στη συνέχεια κρατούνται στο κλειστό προαναχωρησιακό κέντρο χωρίς κάποιο λόγο ή κατηγορία. Αυτή η μέθοδος της αστυνομίας γίνεται λίγο πριν βγουν οι αποφάσεις των δευτεροβάθμιων επιτροπών ασύλου που δέχονται ή απορρίπτουν τις σχετικές αιτήσεις». Από 902.

Πόσοι ακόμα νεκροί; Πόσοι βασανισμένοι;

Μην κάνετε κακό στον εαυτό σας, δεν φταίτε σε τίποτα. Άλλοι φταίνε, όσοι μπροστά στο χρήμα θυσιάζουν την ανθρωπιά κι έχουν πουλήσει τη συνείδησή τους… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.