Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Τι δεν καταλαβαίνεις;

Πηγή: Νίκος Μπογιόπουλος - Realnews

Ο κ. Σαμαράς τον Μάιο του 2010 δεν ψήφισε και κατήγγειλε το πρώτο μνημόνιο. Αλλά, ενώ διεξήγαγε «αντιμνημονιακή» αντιπολίτευση, όταν τον ρωτούσαν τι θα κάνει αν ερχόταν η Ν.Δ. στην κυβέρνηση και γινόταν ο ίδιος πρωθυπουργός, απαντούσε: «Εμείς είμαστε κόμμα ευθύνης. Το πρώτο το οποίο έχω ήδη πει σήμερα στη Βουλή και έχω δηλώσει ξεκάθαρα είναι ότι η Ελλάδα έχει φιλότιμο, σέβεται τη συνέπεια της και ως εκ τούτου είναι υποχρεωμένη να τηρήσει και να σεβαστεί και τις υπογραφές της» (Αντώνης Σαμαράς, Mega, 1/11 /2010).

Ο κ. Τσίπρας ήταν αυτός που ως αντιπολίτευση θα «έσκιζε» τα μνημόνια. Αλλά ούτε 20 μέρες αφότου έγινε πρωθυπουργός, στο Eurogroup της 20ής Φεβρουάριου 2015, αναγνώρισε τα δύο προηγούμενα μνημόνια και άνοιξε τον δρόμο για το ολόδικό του, το τρίτο.


Τώρα είναι ο κ. Μητσοτάκης που καταγγέλλει ότι τα επερχόμενα μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης συνιστούν τέταρτο μνημόνιο. Αλλά, όταν τον ρώτησε στο δελτίο του ΑΝΤ1 ο Νίκος Χατζηνικολάου αν γίνει πρωθυπουργός τι θα κάνει με τα μέτρα που τώρα καταγγέλλει, απάντησε: «Τα μέτρα δεσμεύουν, προφανώς, την ελληνική κυβέρνηση (...) Εγώ δεν είμαι αυτός που θα στέλνω επιστολές να λέω στους πιστωτές ότι δεν πρόκειται να τηρήσουμε τα μέτρα που δεσμεύει τη χώρα η σημερινή κυβέρνηση...».

Είναι πρόδηλο, συνεπώς, πού βρίσκονται οι διαφορές τους: θέλουν να είναι οι επόμενοι που θα εφαρμόσουν τα ίδια μέτρα για τα οποία κατηγορούν τους προηγούμενους!

Τι δεν καταλαβαίνουν οι ψηφοφόροι τους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.