Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΕΝΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΝΩΣΙΑΚΩΝ ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

undefined
ΑΞΙΩΝΟΥΝ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤOY ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΚΑΙ Η ΡΗΞΗ
Την αντιδραστική τους στάση σε βάρος της Ελλάδας επιβεβαίωσαν οι λεγόμενοι «εταίροι» για μία ακόμη φορά στην συνεδρίαση του eurogroup της Παρασκευής (24/4), χωρίς να παρθεί απόφαση, ξεκαθαρίζοντας ότι καμία εκταμίευση δεν θα γίνει για την Ελλάδα χωρίςσυμφωνία επί του συνολικού πακέτου των «μεταρρυθμίσεων»-απορρυθμίσεων και χωρίς έναρξη της εφαρμογής του.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα συνεχιστούν τη Δευτέρα οι συνομιλίες μεταξύ των στελεχών του υπουργείου Οικονομικών και των αντίστοιχων κλιμακίων των λεγόμενων «θεσμών», μέσω τηλεδιάσκεψης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνομιλίες ξεκίνησαν στις 7 μ.μ. (ώρα Ελλάδας), θα αφορούν το πρόγραμμα των επομένων ημερών και θα επαναληφθούν την ερχόμενη Τετάρτη (29/4).
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ευρωενωσιακοί παράγοντες με προεξάρχοντα τον Γερμανό ΥπΟικ ΒΣόιμπλεεντείνουν τους εκβιασμούς σε βάρος της χώρας και αξιώνουν την άμεση παράδοση ενός καταλόγου με αντιλαϊκές παρεμβάσεις νεοφιλελεύθερης κοπής, ο οποίος έχει ως αιχμή τα εργασιακά και τοασφαλιστικό.
Σε αυτήν την κατεύθυνση, οι «μανδαρίνοι» των Βρυξελλών και του Βερολίνου ζητούν ουσιαστικά τηνματαίωση των νομοσχεδίων που έχει ήδη δρομολογήσει η κυβέρνηση για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών, ενώ και για το θέμα του κατώτατου μισθού επιθυμούν την αναβολή των συζητήσεων για μετά τον Ιούνιο. Στο πεδίο του ασφαλιστικού, οι δανειστές της χώρας ζητούν την νέα περικοπή των επικουρικών συντάξεων. Παράλληλα, ζητούν την αύξηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ που ισχύει στα νησιά του Αιγαίου, κάτι το οποίο θα είχε δυσμενέστατες επιπτώσεις στην οικονομία της νησιωτικής Ελλάδας, ενόψει μάλιστα έναρξης της τουριστικής περιόδου.
Αυτές τις κρίσιμες ώρες, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να μην υπακούσει στα νεοφιλελεύθερα κελεύσματα των «θεσμών» και να εμμείνει σθεναρά στην εφαρμογή του προοδευτικού της προγράμματος, το οποίο είναι και η μόνη εγγύηση για την σταθερότητα στη χώρα.
Σε αντίθετη περίπτωση, μία αναδίπλωση θα εκληφθεί από τους «νεοαποικοκράτες» της Γερμανικής ΕΕως απόδειξη υποχωρητικότητας, με άμεσο αποτέλεσμα την περαιτέρω κλιμάκωση των πιέσεων σε βάρος της χώρας.
Η μάχη που δίνει η ελληνική κυβέρνηση και η επιτυχημένη έκβασή της με την εφαρμογή του ριζοσπαστικού της προγράμματος το οποίο ενέκρινε ο ελληνικός λαός, μπορεί να αποτελέσει τη μόνη διέξοδο για τον ελληνικό λαό αλλά και ένα φωτεινό παράδειγμα για όλους τους λαούς της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.