Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Καλωσορίσατε στον… «Μερκελισμό»…

Επιχειρούν να εξισώσουν τη σημερινή κυβέρνηση, με τη δική τους καταστροφική διακυβέρνηση...

Πολύ ενοχλήθηκαν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ από την αποστροφή του λόγου του Αλέξη Τσίπρα περί «τρόικας εσωτερικού» στην...
πρώτη μετεκλογική τηλεοπτική συνέντευξή του. Και δεν το έκρυψαν. Η συζήτηση χθες στη Βουλή, που αφορούσε το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ, αναλώθηκε σε σχολιασμούς για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού και σε προσωπικές επιθέσεις εναντίον του.

Με τις ομιλίες τους, τόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος όσο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Αδ. Γεωργιάδης, καθώς και ο Μ. Βορίδης επιχείρησαν να αναδείξουν το ίδιο ακριβώς πράγμα: ότι η κυβέρνηση κινείται στα δικά τους χνάρια και θα καταλήξει στις δικές τους πολιτικές. Δηλαδή της πλήρους υποταγής στις επιταγές των δανειστών. «Δεν παραπλανήθηκε ο πρωθυπουργός, παραπλάνησε τον λαό και το κόμμα του» απεφάνθη ο κ. Βενιζέλος. Οι άλλοι δύο «καλωσόρισαν» την κυβέρνηση Τσίπρα στον «μερκελισμό».

Ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται, θα ’λεγε κανείς, σε μια πρώτη ανάγνωση. Στην πραγματικότητα οι εκπρόσωποι των δύο κομμάτων της πρώην συγκυβέρνησης και νυν συνεταίρων επιχειρούν να εξισώσουν τη σημερινή κυβέρνηση με τη δική τους καταστροφική διακυβέρνηση. Και ακόμη, να την εξωθήσουν, στο όνομα της επίτευξης συμφωνίας με τους δανειστές, σε ολοκληρωτικό συμβιβασμό, γιατί μόνο έτσι νομίζουν ότι μπορούν να πάρουν «συγχωροχάρτι» για την πολιτική που εφάρμοσαν.

Ο Αντώνης Σαμαράς, λόγω και των εσωκομματικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, βλέπει ευρύτερες συμμαχίες των λεγόμενων μνημονιακών κομμάτων στο εσωτερικό, προφανώς κάτω από την ομπρέλα της Ν.Δ. Δεν είναι τυχαία η χθεσινή δήλωσή του για τις «φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις που θα κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν την Ελλάδα στην Ευρώπη και την ευρωζώνη».

Αλλωστε, πρόσφατα δημοσιεύματα τον έφεραν να επιθυμεί και να επιχειρεί συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, αλλά και με το Ποτάμι. Στο όνομα τάχα των φιλοευρωπαίων, νομίζουν ότι μπορούν να παγιδεύσουν τους πάντες σε ένα «μέτωπο της άρνησης» χωρίς αρχές. Ο πρωθυπουργός έχει την ευθύνη, λοιπόν, να διαψεύσει όσους υπονομεύουν την κυβέρνησή του, πριν καταλήξει στην επιλογή ενός δημοψηφίσματος. Ο έντιμος συμβιβασμός μπορεί και πρέπει να επιτευχθεί...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.