Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

«Ήρθε η ώρα για τον νέο συνασπισμό εξουσίας»

Mε τη βεβαιότητα ότι σήμερα η Βουλή δεν εκλέγει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η χώρα οδεύει σε πρόωρες κάλπες στις 25 Ιανουαρίου ή την 1η Φεβρουαρίου, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνει την τελική προεκλογική της στρατηγική.

«Μιλήσαμε έγκαιρα για μια πλατιά κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία. Για ένα νέο συνασπισμό εξουσίας. Η πρόταση αυτή επιδοκιμάστηκε ευρύτατα στις εκλογές του 2012. Σήμερα είναι η ώρα να την κάνουμε πράξη, να...
την εμβαθύνουμε και να νικήσουμε. Συγκροτώντας μια πλατειά εκλογική συμμαχία σε ισχυρές προγραμματικές βάσεις», δηλώνει χαρακτηριστικά στην «Αυγή της Κυριακής» ο Αλέξης Τσίπρας, επιδιώκοντας να δώσει το στίγμα των προθέσεών του στην κοινωνία, αλλά και στο εσωτερικό του κόμματός του όπου διαμορφώνεται μπλοκ δυνάμεων κατά της συνεργασίας με τη ΔΗΜΑΡ και ανεξάρτητους βουλευτές.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, είναι αποφασισμένη να επιβάλει το άνοιγμα αυτό και υπ’ αυτήν την έννοια είναι ιδιαίτερα κρίσιμη η συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Άλλωστε, ο Αλ. Τσίπρας, με επίκεντρο πάντα την επίτευξη της αυτοδυναμίας, επιδιώκει προεκλογικό «μέτωπο» και κοινή κάθοδο στις εκλογές με τη ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη, τους Οικολόγους-Πράσινους, αλλά και ανεξάρτητους βουλευτές που δεν ψήφισαν Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Μέτωπο», ωστόσο, που δημιουργεί πολλές αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει και από τη συνέντευξη του Μανόλη Γλέζου στη χθεσινή Realnews, από τις αντιδράσεις της «Αριστερής Πλατφόρμας» του Παναγιώτη Λαφαζάνη, αλλά και από στελέχη της πλειοψηφίας, όπως προκύπτει από τις συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας και των Νομαρχιακών Οργανώσεων.

Δεν αλλάζει το όνομα

Έγκυρες πληροφορίες επιμένουν πως ακόμα και αν επιτευχθεί η συνεργασία ο τίτλος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αλλάξει, δεν θα προστεθεί δηλαδή οποιαδήποτε άλλη λέξη, ούτε θα αλλάξουν ή θα τροποποιηθούν τα σύμβολα.

Ο Φ. Κουβέλης θα είναι σε εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, όπως πιθανόν και στέλεχος των Οικολόγων-Πράσινων (επικεφαλής τους σήμερα είναι οι Μιχάλης Τρεμόπουλος και Γιάννης Τσιρώνης).

Στα κατά τόπους ψηφοδέλτια, επίσης, θα τοποθετηθούν και στελέχη της ΔΗΜΑΡ, όσο και των Οικολόγων-Πράσινων, ενώ η Κοινοβουλευτική Ομάδα που θα προκύψει θα είναι Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αν και τα σύμμαχα κόμματα θα εξακολουθούν να διαθέτουν την πολιτική και οργανωτική τους αυτοτέλεια.

Θεωρείται επίσης βέβαιο, πάντα σε περίπτωση που επιτευχθεί η συνεργασία, ότι ο Φ. Κουβέλης, αν δεν γίνει Πρόεδρος της νέας Βουλής, θα έχει ισχυρή κυβερνητική θέση, πιθανόν και διακριτή-π.χ. αντιπρόεδρος της νέας κυβέρνησης.

Η άτυπη ομάδα
Στην Κουμουνδούρου επικρατεί ήδη οργασμός δουλειάς, με βάση τις πρώτες προτεραιότητες. Σε καθημερινό επίπεδο συνεδριάζει άτυπη ομάδα του κόμματος που συζητά τις άμεσες πολιτικές εξελίξεις, κυρίως στον τομέα της οικονομίας , όπου υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τις επιπτώσεις που θα μπορεί να έχει στη χώρα η κινδυνολογία, που όπως εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ, θα επιλέξει η ΝΔ ως βασικό σημείο της προεκλογικής τακτικής της.

Στις συνεδριάσεις αυτές συμμετέχουν ο γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Βίτσας, ο υπεύθυνος για τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους Νίκος Χουντής , ο εκπρόσωπος Τύπου Πάνος Σκουρλέτης, οι τρεις κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Παναγιώτης Λαφαζάνης, Παναγιώτης Κουρουπλής και Θοδωρής Δρίτσας, ο επικεφαλής της επιτροπής Προγράμματος Γιάννης Δραγασάκης, ο γραμματέας της ΚΟ Νίκος Βούτσης, τα μέλη του οικονομικού επιτελείου Γιώργος Σταθάκης, Γιάννης Μηλιός και Ευκλείδης Τσακαλώτος, καθώς και ο υπεύθυνος οργανωτικού Τάσος Κορωνάκης, οι μετοχές του οποίου αναβαθμίζονται εκ νέου στην Κουμουνδούρου.

Ολοκληρωμένο πρόγραμμα

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει το αμέσως επόμενο διάστημα ολοκληρωμένο κυβερνητικό πρόγραμμα, με επίκεντρο τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, που ονομάζεται στην Κουμουνδούρου «Θεσσαλονίκη plus».

Παράλληλα ο Π. Σκουρλέτης με τον Τ. Κορωνάκη θα επιλέξουν τη διαφημιστική εταιρεία με την οποία θα συνεργαστεί την προεκλογική περίοδο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ανοιχτές συγκεντρώσεις

Η Κουμουνδούρου ετοιμάζει παράλληλα πρόγραμμα περιοδειών σε όλη την χώρα, ενώ προγραμματίζονται, σε περίπτωση πρόωρων εκλογών, κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις, παρά τον κίνδυνο των κακών καιρικών συνθηκών.

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης από real

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.