Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΔΕΗ: Υπογράφει Σύμβαση η Λάρκο, Όχι η Αλουμίνιον


Energia.grΗ Λάρκο συμφώνησε να υπογράψει τελικά σύμβαση με τη ΔΕΗ για το 2014, όχι, όμως, και η Αλουμίνιον. Η διοίκηση της ΔΕΗ, μετά την εκπνοή, σήμερα, της προθεσμίας που είχε δοθεί στις δύο συγκεκριμένες εταιρίες της υψηλής τάσης, προτίθεται να κινήσει μεθαύριο, Παρασκευή, τις σχετικές διαδικασίες στον ΑΔΜΗΕ, δίνοντας εντολή απενεργοποίησης των μετρητών για την Αλουμίνιον.
Η πρόσφατη έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ είχε αποφασίσει ότι «ειδικά για τους πελάτες υψηλής τάσης που δεν έχουν αποδεχθεί την απόφαση της από 28/2/2014 γενικής συνέλευσης, το ελληνικό δημόσιο προτείνει να εγκριθούν οι ενέργειες στις οποίες προέβη η διοίκηση της εταιρίας, η οποία θα πρέπει να δεσμευτεί ότι θα λάβει μέτρα έναντι των εταιριών που δεν υπογράφουν για το 2014 σύμβαση». Επί της ουσίας, δηλαδή, ο βασικός μέτοχος της ΔΕΗ, το ελληνικό δημόσιο, έδωσε στις 22 Δεκεμβρίου το «πράσινο φως» στην Επιχείρηση να άρει την ηλεκτροδότηση προς τις εταιρίες, οι οποίες δεν θα υπογράψουν τη σχετική σύμβαση.
Με βάση την απόφαση της γενικής συνέλευσης στις 28/2/2014 οι νέες συμβάσεις που υπογράφηκαν με όλους τους πελάτες της υψηλής τάσης προέβλεπαν: παροχή έκτακτης έκπτωσης ύψους 10%, στα εγκεκριμένα τιμολόγια της ΔΕΗ για ένα συν ένα χρόνο, από 1/1/2014, για τις επιχειρήσεις με ετήσια κατανάλωση μεγαλύτερη των 1.000 GW h έκπτωση όγκου 10%, επιπλέον της παραπάνω έκπτωσης και ως κίνητρο για αύξηση της κατανάλωσης στη ζώνη ελαχίστου (νύχτα και Σαββατοκύριακα), πρόσθετη έκπτωση 25% επί του τιμολογίου Α4 σε όλες τις επιχειρήσεις της υψηλής τάσης, εκτός από αυτές με ετήσια κατανάλωση μεγαλύτερη των 1.000 GW h, και για τις ώρες λειτουργίας τους στην παραπάνω ζώνη.

Όπως έγινε γνωστό στην έκτακτη γενική συνέλευση της ΔΕΗ, πριν από τα Χριστούγεννα, ήδη, από τις 24 παροχές των πελατών υψηλής τάσης έχουν υπογραφεί ως τώρα 15 συμβάσεις και για άλλες 6 επίκειται η υπογραφή. Σε εκκρεμότητα ήταν οι συμβάσεις με τη Λάρκο και την Αλουμίνιον.
Χθες, σύμφωνα με πληροφορίες του energiagr, συγκλήθηκε έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Λάρκο, που αποφάσισε να προχωρήσει στην υπογραφή σύμβασης με τη ΔΕΗ.
Το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ συνεδρίασε χθες το απόγευμα για να συνεκτιμήσει τα δεδομένα που υπάρχουν, με τη θετική απάντηση της Λάρκο και τη μη απάντηση της Αλουμίνιον και αποφάσισε να καταθέσει την Παρασκευή εντολή προς τον ΑΔΜΗΕ για την απενεργοποίηση των μετρητών της Αλουμίνιον. Στη συνέχεια θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπει ο Κώδικας Συναλλαγών, με το αρχικό περιθώριο των δέκα ημερών προς την Αλουμίνιον.
Κύκλοι του ομίλου Μυτιληναίος με τους οποίους συνομίλησε το energiagr, δήλωσαν ότι η Αλουμίνιον προτίθεται να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη ΔΕΗ για την υπογραφή σύμβασης, αλλά με τιμή αναφοράς την τιμή της διαιτησίας, την οποία θεωρούν market price. Όσο για τις ενέργειες που σχεδιάζουν να προβούν, εφόσον η ΔΕΗ προχωρήσει στην εντολή διακοπής της ηλεκτροδότησης προς την Αλουμίνιον, δεν θέλησαν να ανοίξουν τα χαρτιά τους.
Σε κάθε περίπτωση, από τη στιγμή που θα κινηθούν οι διαδικασίες από την πλευρά της ΔΕΗ, η Αλουμίνιον θα έχει να συνδιαλλαγεί, πλέον, με τον ΑΔΜΗΕ για το θέμα αυτό και όχι με τη Δημόσια Επιχείρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.