Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΛΑΡΚΟ :Η ΧΡΥΣΗ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ‏


Λάβαμε και δημοσιεύουμε στο mail το παρακάτω κείμενο From: Ergazomenoi MEE [mailto:ergazomenoi_mee@mail.com

Subject: Η ΧΡΥΣΗ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ

Οι σύγχρονοι Ηρακλήδες της διεύθυνσης του μεταλλείου Εύβοιας  ζήτησαν  γονυπετείς συγνώμη από την διοίκηση γιατί δεν μπορούν να υλοποιήσουν το πρόγραμμα που έδωσαν για το 2014.

Θα περίμενε κανείς εκτός από την συγνώμη, όχι να κάνουν και χαρακίρι  όπως  στην Ιαπωνία, αλλά τουλάχιστον να δηλώσουν την παραίτησή τους. Η οικονομική ζημιά που έχουν προκαλέσει  στο μεταλλείο είναι τεράστια -τουλάχιστον 15.000.000€- και φαίνεται καιρό τώρα. Αλλά και η διοίκηση εφόσον συνέβη αυτό, θα έπρεπε να τους απολύσει και να τους αποδώσει ευθύνες για την ληστρική διαχείριση και καταστροφή των μεταλλείων και φυσικά για την κατασπατάληση δημοσίου χρήματος.

Η προαγωγή τους σε Υποδιευθυντές εξέπληξε τους πάντες!!!! Στην πραγματικότητα όμως οι γνώστες περίμεναν μια τέτοια επιβράβευση, καθώς  οι «κύριοι» Στενός και Ζέρβας είχαν όλα τα προσόντα που η διοίκηση ζητούσε: οσφυοκάμπτες, πιόνια, γλύφτες, άχρωμους με δυσάρεστη οσμή!

Η γραμμένη με χρυσά γράμματα εποχή των Μπομπή-Αποστολόπουλου, θα σημαδεύει
για πάντα την εταιρεία καθώς καταβαράθρωσαν το μέλλον της, αφού μοναδικός τους στόχος ήταν οι καρέκλες-θρόνοι που γέμιζαν τις τσέπες τους και παράλληλα τους προσέδιδαν κοινωνικό πρεστίζ και ίματζ.

Η παραγωγή των 18.500τν που ευελπιστεί να φτάσει στο τέλος του 2014 η καλή αυτή διοίκηση, θα αυξήσει περαιτέρω τις ζημιές κατά 55.000.000€, συν τις ζημιές των 75.000.000€ που φόρτωσε την εταιρεία το 2013, θα προσθέσει 130.000.000€ στο συνολικό χρέος της.

Με βαρύγδουπη ανακοίνωση –εξώδικο η διοίκηση είπε  στους εργαζόμενους  ότι την κακοδιοίκηση της πρέπει να την πληρώσουν αυτοί, με μειώσεις στους μισθούς τους. Μέσω αυτής της διαχείρισης, θα εξοικονομούνταν το αστρονομικό ποσό των 5.000.000€. Ούτε καν το 10% των ετήσιων χρεών που μας φόρτωσαν. Για το υπόλοιπο 90% ούτε κουβέντα. Ας μας πουν τι εγκέφαλο έχουν και τι καίει, όταν θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι πετώντας στην μαύρη τρύπα τα λεφτά των εργαζομένων θα σώσουν την εταιρεία. Και ο ποιο αδαής αντιλαμβάνεται ότι όλα αυτά είναι προσχηματικά, επειδή άρχισε να τρίζει η καρέκλα τους και από το ΤΑΙΠΕΔ έρχονται φιρμάνια. Ήταν μια απέλπιδα προσπάθεια να περισώσουν το τομάρι τους, καθώς έφταναν στα αυτιά τους οι φήμες για την αλλαγή τους.

Από την άλλη μεριά κακοποίησαν  το μεταλλείο της Εύβοιας, με την σχέση αποκάλυψης να φτάνει σε ασύμφορα ύψη,  για κάθε μεταλλευτική επιχείρηση, αλλά και να μεγαλώνει συνέχεια. Ο κίνδυνος για την εταιρεία και για τους εργαζόμενους έχει γίνει πια ρουτίνα, καθώς η λέξη νομοθεσία είναι άγνωστη για Στενό και Ζέρβα. Τον ΚΜΛΕ το μπερδεύουν μάλλον με καμιά υπηρεσία της εφορίας….   Όταν όμως η Επιθεώρηση Μεταλλείων, που έχει έρθει δύο φορές μέσα σε 8 μήνες, τον εφαρμόσει και κληθεί η εταιρεία να πληρώσει υπέρογκα πρόστιμα ή ακόμη και να τιμωρηθεί με προσωρινό κλείσιμο, ας μας ξαναπούν γονυπετείς συγγνώμη. Όχι Επιθεώρηση Μεταλλείων, Εισαγγελέας χρειάζεται!!!!

Η διεύθυνση αυτή κάνει και το ανεπανάληπτο, να εξαντλεί την αυστηρότητα καλώντας το προσωπικό σε απολογίες και αντίθετα να εκδίδει ευχαριστήριες ανακοινώσεις για την άψογη συνεργασία και συνδρομή των ίδιων εργαζομένων που έχει καλέσει σε απολογία. Η σχιζοφρένεια που υπάρχει στην τοπική διεύθυνση είναι έκδηλη.

Δουλεύει εδώ και 6 μήνες την εγκατάσταση του εμπλουτισμού με παραγωγή μόλις 25.000τν μεταλλεύματος χαμηλής ποιότητας, όταν τα καλά μεταλλεύματα δεν ξεπερνούν το 1% σε ποιότητα... Πόσα λεφτά «κερδίζει» η εταιρεία μειώνοντας την ποιότητα του μεταλλεύματος που αποστέλλεται στο εργοστάσιο με την παροιμιώδη αυτήν παραγωγή του εμπλουτισμού;;;  Η ομογενοποίηση των μεταλλευμάτων είναι πια μόνο μακρινή ανάμνηση. Η πλατεία στα Πολιτικά έχει 60.000τν φτωχού μεταλλεύματος ποιότητας 0,90%. Τρεις εργολαβίες εξόρυξης στείρων δουλεύουν αυτήν την στιγμή στο μεταλλείο, για εξόρυξη μεταλλεύματος ούτε κουβέντα. Αυτό οφείλεται σε πολύ χοντρά λάθη της  διεύθυνσης Στενού-Ζέρβα, οι οποίοι συνεχίζουν να λένε στους εργαζόμενους ότι όλα πάνε βάσει προγράμματος,  ενώ αλλού πάνε και ζητάνε συγνώμη.

•    Μας υποσχέθηκαν πριν από ένα χρόνο 200.000τν στην πλατεία Πολιτικών με 1,03% ποιότητα.
•    Η εξόρυξη μεταλλεύματος σύμφωνα με το πρόγραμμά τους θα γινόταν χωρίς εργολαβίες.

Αν μη τι άλλο έχουν ασελγήσει  κατά συρροή κατά της λέξης μάνατζερ και έχουν αποδείξει ότι έχουν μαύρα μεσάνυχτα και μηδενικά προσόντα στην διοίκηση. Για την ακρίβεια ο Στενός γυρίζει σαν την άδικη κατάρα στο μεταλλείο σαν να τον κυνηγούν οι ερινύες κλαίγοντας την μοίρα του, ενώ ο Ζέρβας βρίσκεται εσώκλειστος στο γραφείο του σε βαθύ νιρβάνα ή αλλιώς μη μου τους όρχεις τάραττε….

Κύριοι της Διεύθυνσης,
Πάντα κάτι σας έλειπε……..
τα αξιώματα…οι μισθοί……οι καρέκλες……η αναγνωρισιμότητα……η βίδα……

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.