Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Ολάντ: Όχι άλλες θυσίες από την Ελλάδα ...


... Έκανε ό,τι μπορούσε...
Την δέσμευσή του να πράξει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει εντός της ζώνης του ευρώ εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως θα προσπαθήσει να μην επιβληθούν άλλοι όροι στην χώρα μας πέραν των όσων έχει...
αποδεχθεί η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος της Γαλλίας σε έξι μεγάλες ευρωπαϊκές εφημερίδες, μεταξύ των οποίων η γαλλική Le Monde, η ισπανική El Pais και η ιταλική La Stampa, τόνισε πως είναι ανάγκη να ρυθμιστεί η κατάσταση στην χώρα μας σύντομα. Η Ελλάδα έκανε τόσες θυσίες τόνισε ο Ολάντ προκειμένου να παραμείνει στην Ευρωζώνη.

Ο Φρανσουά Ολάντ απαντώντας σε ερώτηση «τι θα λέγατε σε έναν Έλληνα άνεργο», εξέφρασε την δέσμευση πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλιστούν στην Ελλάδα οι απαραίτητοι πόροι.

«Ήρθε η ώρα να προσφέρουμε μια προοπτική πέρα από την λιτότητα», σημείωσε ο Φρανσουά Ολάντ, αναφερόμενος και στις άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, όπως η Ισπανία, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι είμαστε πολύ κοντά στην έξοδο από την κρίση. Κι αυτό γιατί- όπως υποστηρίζει- στις 28 και 29 του περασμένου Ιουνίου, ελήφθησαν καλές αποφάσεις οι οποίες πρέπει να εφαρμοστούν γρήγορα.

Ο Γάλλος πρόεδρος επανέλαβε την σπουδαιότητα της ανάπτυξης για την ανάκαμψη από την κρίση επισημαίνοντας πως χωρίς μια νέα πνοή, τα μέτρα λιτότητας δεν μπορούν να έχουν αποτελεσματική εφαρμογή.

Ο Φρανσουά Ολάντ σχολίασε και την απονομή του Νόμπελ ειρήνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση λέγοντας πως πρόκειται για έναν φόρο τιμής στο παρελθόν, αλλά συνιστά και μια έκκληση για το μέλλον, για την προσπάθεια που πρέπει να κάνουν οι κυβερνώντες της Ευρώπης, σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.