Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ...


Κυρίως τα θέματα που θα ενσωματωθούν στο πολυνομοσχέδιο το οποίο θα έρθει στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, με έμφαση στο μεγάλο '' αγκάθι '' που είναι τα εργασιακά, συζητήθηκαν στην πολύωρη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου...

Σύμφωνα με το MEGA, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει οριστική απάντηση από την Τρόικα για τα εργασιακά.
Ωστόσο, υπάρχει ανταλλαγή απόψεων με την Τρόικα προς θετική κατεύθυνση, ώστε να παραμείνουν '' παγωμένες '' οι τριετίες μέχρι η ανεργία να πέσει στο 10% και είναι ένα μέτρο που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση Παπαδήμου. Φαίνεται λοιπόν ότι αυτό θα διατηρηθεί.
Επίσης φαίνεται ότι ότι θα αποσυρθεί το αίτημα της Τρόικας για ''ελεύθερο '' ωράριο, δηλαδή  η δυνατότητα του εργοδότη να κατανέμει εκείνος το ωράριο εργασίας πέτρα από τις βασικές ώρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μικραίνει επίσης η απόσταση που χωρίζει τις δύο ημέρες εργασίας. Μέχρι τώρα ήταν 12 ώρες, ο χρόνος που  ο εργαζόμενος έπρεπε να τελειώνει τη δουλειά του και να πάει να ξαναπιάσει δουλειά και αυτός πλέον μειώνεται στις 11.
Το σημείο που χρήζει σοβαρής διαπραγμάτευσης είναι οι αποζημιώσεις. Η πρόταση της ελληνικής πλευράς είναι η διατήρηση των 12 μισθών για τους εργαζόμενους που έχουν έως και 16 χρόνια στην ίδια εταιρεία και από εκεί και πέρα ως ανώτατο όριο να καταβάλλονται άλλοι  έξι μεικτοί μισθοί που θα φτάνουν έως και 3.000 ευρώ. Η πρόταση αυτή απορρίφθηκε και γίνεται τώρα συζήτηση με χαμηλότερο πήχη, ενδεχομένως και κάτω των 2.500 ευρώ.
Η εικόνα που υπάρχει είναι ότι συμβιβασμός με την Τρόικα τείνει να βρεθεί, και η συμφωνία με την Τρόικα θα επέλθει μέσα στην εβδομάδα.
Σημειώνεται ότι για τις εξελίξεις έχουν ενημερωθεί οι πολιτικοί αρχηγοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.