Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Guardian: Μπορεί οι ελληνικές εκλογές να φέρουν μια νέα ευρωπαϊκή άνοιξη;

Εκλογές 2012, Κάλπες 2012, βρετανική εφημερίδα, Guardian, δημοσίευμα, ΣΥΡΙΖΑ, συ
Στις γαλλικές και ελληνικές εκλογές της Κυριακής στρέφει το βλέμμα της η βρετανική εφημερίδα Guardian η οποία εξετάζει το ενδεχόμενο μιας συνολικής αλλαγής στην Ευρώπη και την οικονομική της πολιτική.
Το δημοσίευμα αναφέρεται αρχικά στον Φρανσουά Ολάντ και το ενδεχόμενο να είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Γαλλίας την Κυριακή το βράδυ, ωστόσο το ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι ελληνικές εκλογές οι οποίες έχουν και ιδιαίτερο συμβολισμό.

«Με τα δύο μεγάλα κόμματα να έρχονται αντιμέτωπα με την οργή των ψηφοφόρων για τα μέτρα λιτότητας, έχουν επιδοθεί σε μια παρανοϊκή εκλογική εκστρατεία στην οποία εναντιώνονται στα μέτρα τα οποία καλούνται να επιβάλλουν και να υλοποιήσουν», σημειώνεται χαρακτηριστικά.
Για τη βρετανική εφημερίδα η μόνη ορατή λύση είναι η συγκυβέρνηση των δύο κομμάτων, ωστόσο όπως αναφέρει, τα δύο κόμματα προσπαθούν να προβάλλουν τις μεταξύ τους ανύπαρκτες διαφορές. Η αλήθεια όμως είναι πως τα δύο κόμματα έχουν ανάγκη το ένα το άλλο όσο ποτέ άλλοτε.
Το χειρότερο όμως όλων, είναι η κινητοποίηση της πολιτικής του φόβου για τους μετανάστες, ενώ προβληματίζει και η άνοδος της ναζιστικής Χρυσής Αυγής μια «ειρωνική εξέλιξη για τη χώρα με τη μεγαλύτερη αντίσταση κατά των Ναζί»
Ο αρθρογράφος επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στον ΣΥΡΙΖΑ και την πιθανότητα αν είναι τρίτο κόμμα να συνεργαστεί με τα υπόλοιπα αντιμνημονιακά κόμματα, σχηματίζοντας μια αριστερή κυβέρνηση με την ανοχή της αντιμνημονιακής Δεξιάς. Παρά το γεγονός ότι μια τέτοια εξέλιξη δεν φαντάζει πιθανή, επισημαίνεται πως οι πολιτικές τεκτονικές πλάκες στην Ελλάδα μετακινήθηκαν και δεν αποκλείεται να δούμε την κατάρρευση της παλιάς πολιτικής ελίτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.