Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Ο Ακης και η Βίκυ ζούσαν σαν βασιλιάδες, πλήρωναν σαν Κροίσοι

Ακης-Βίκυ: Ζούσαν σαν βασιλιάδες, πλήρωναν σαν ΚροίσοιΤο ζεύγος Τσοχατζόπουλου ξόδευε προκλητικά ποσά πριν ακόμη ο Ακης αναλάβει το υπουργείο Αμυνας και καρπωθεί τις δύο μίζες των 80 εκατ. ευρώ από τα TORM-1 και τα γερμανικά υποβρύχια!
Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας που πλημμυρίζουν καθημερινά την ειδησεογραφία με λεπτομέρειες χλιδής και σπατάλης τεραστίων ποσών προκαλώντας το κοινό αίσθημα.

Ετσι, στην ελβετική Τράπεζα Credit Lyonnais, βρέθηκαν 20.426.886 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα εν έτει 1997 πριν ο κ. Τσοχατζόπουλος αναλάβει το «χρυσοφόρο» υπουργείο Αμυνας.
Προκαλούν, για παράδειγμα, τα στοιχεία που αποκαλύπτουν ότι η Βίκυ Σταμάτη ξόδεψε 720.000 ευρώ για μερική ανακαίνιση του νεοκλασικού επί της οδού Αρεοπαγίτου, πλήρωσε 150.000 ευρώ για τη γυάλινη κατασκευή δώματος, ξόδεψε 170.000 ευρώ σε γνωστό κατάστημα της Λεωφόρου Κηφισίας για καναπέδες, και έδωσε μόνο για κρόσια σε δύο καναπέδες το ποσό των 2.626 ευρώ !
Και όλα αυτά, την ώρα που η Βίκυ Σταμάτη δήλωνε εκείνη τη χρονιά στην εφορία έσοδα 19.462 ευρώ, όπως προκύπτει από τη βεβαίωση αποδοχών που βρίσκεται ανάμεσα στο αρχείο του ζεύγους.
Ο «Νίκος» και η τραυματισμένη εικόνα στα ΜΜΕ
Εξωφρενικές σπατάλες έκανε όμως και ο ίδιος ο πρώην υπουργός. Το 2011 και ενώ είχε αρχίσει να σφίγγει γύρω του ο κλοιός της Δικαιοσύνης, ο κ. Τσοχατζόπουλος πλήρωσε 270.000 ευρώ σε κάποιον συνεργάτη του με την επωνυμία «Νίκος» προκειμένου να ανορθώσει το τραυματισμένο προφίλ του στα Μέσα Ενημέρωσης.
Στα αποδεικτικά έγγραφα υπάρχει η πρόταση του συνεργάτη και καταγράφονται οι απαιτήσεις του. Ζητούνται συνολικά 270.000 ευρώ για να πληρωθούν Μέσα Επικοινωνίας (τηλεόραση, γραπτός Τύπος, ηλεκτρονικός Τύπος, ακόμη και free press εφημερίδες) ώστε να «εμφυτεθούν» σχόλια, άρθρα και παραπολιτικά που θα διόρθωναν την εικόνα του πρώην υπουργού και θα άλλαζαν την εικόνα που είχε γι'αυτόν η κοινή γνώμη. Στα σημειώματα αποδεικνύεται ότι στον κάθε δημοσιογράφο που θα αναλάμβανε το έργο δίνονταν 7.000 ευρώ, χωρίς, ωστόσο, να καταγράφονται συγκεκριμένα ονόματα.
Ο «Νίκος» που είχε αναλάβει την επικοινωνιακή αντεπίθεση του πρώην υπουργού σημειώνει σε κείμενο που βρέθηκε στο ίδιο αρχείο: «Το χρονικό πλαίσιο προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος μας, δηλαδή η αποκατάστασή σου, θεωρούμε ότι είναι 18 μήνες, βάσει ιδιωτικού συμφωνητικού το οποίο θα υπογράψουμε με φυσικό ή νομικό πρόσωπο που εσύ θα μας υποδείξεις». Και συμπληρώνει : «Γνωρίζεις κι εσύ όπως κι εμείς, ότι το συγκεκριμένο έργο-αποστολή έχει ιδιαίτερες δυσκολίες. Παρόλα αυτά και με βάση την εμπειρία που έχουμε, είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε θετικό αποτέλεσμα».
Βροχή τα εκατομμύρια
Οταν ο κ. Τσοχατζόπουλος ανέλαβε το υπουργείο Αμυνας τα εκατομμύρια πήραν φωτιά. Στο αρχείο του βρέθηκε έμβασμα σε ελβετική τράπεζα ύψους 20 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων που εστάλη το 1997 με τμηματικές καταβολές. Εξηγήσεις θα κληθεί να δώσει στη Δικαιοσύνη ο κ. Τσοχατζόπουλος και για εταιρία που φαίνεται να κατείχε, με έδρα την Κύπρο για ανέγερση, οικοδόμηση, ανάπτυξη και αξιοποίηση γης και οικιών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.