Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Στίγκλιτς σε Μόντι: Η λιτότητα δεν θα φέρει αποτελέσματα Στίγκλιτς: Η λιτότητα δεν θα φέρει αποτελέσματα

Στίγκλιτς σε Μόντι: Η λιτότητα δεν θα φέρει αποτελέσματαΜε τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Μάριο Μόντι συζήτησε δημοσίως ο νομπελίστας οικονομολόγος, Γιόσεφ Στίγκλιτς για τα σημαντικά οικονομικά θέματα της περιόδου αυτής.
Κατά τον διάλογό τους ο Μάριο Μόντι ανέφερε πως «η Ευρώπη δεν κινείται πολύ καλά σε ότι αφορά την ανάπτυξη. Αφιερώνει μεγάλη ενέργεια στην οικοδόμηση των θεσμών που δεν διαθέτει. Κάτι που, δυστυχώς, βραχυπρόθεσμα, μπορεί να μην οδηγήσει σε ανάπτυξη».

Από την πλευρά του ο Γιόσεφ Στίγκλιτς, υπογράμμισε ότι «η πολιτική λιτότητας, από μόνη της, δεν πρόκειται να αποφέρει αποτελέσματα. Αν δεν συνοδευτεί από άλλες παρεμβάσεις, δεν θα μπορέσει να βοηθήσει την Ευρώπη να ανακάμψει, αλλά, αντιθέτως, να χειροτερέψει την κατάσταση. Και αυτό αποδεικνύεται από το ότι καμία μεγάλη ευρωπαϊκή οικονομία δεν ανέκαμψε σύντομα, μόνο με την συνταγή της λιτότητας. Η κατάσταση, με αυτά τα δεδομένα, θα χειροτερέψει».
Στην συνέχεια ο Αμερικανός οικονομολόγος, συμβούλεψε τον Ιταλό πρωθυπουργό «να μην επικεντρωθεί τόσο στην περικοπή των δημοσίων δαπανών, αλλά στην αύξηση των αποδοχών των πολιτών, ώστε να μπορέσουν να συντηρηθούν οι δαπάνες. Είναι η ανεργία που, όταν αυξάνεται παράγει έλλειμμα, και όχι το αντίθετο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.