Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΕΣΗΕΑ ΓΙΑ ΤΟ 'ΕΓΕΡΘΗΤΙ' ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ


«Λίγη ώρα μετά την είσοδο της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, τα στελέχη της έδωσαν το πρώτο δείγμα του πώς εννοεί η Χρυσή Αυγή την κοινοβουλευτική δημοκρατία» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ, με αφορμή το «Εγέρθητι» το οποίο είπαν στους δημοσιογράφους τα...
στελέχη της.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει και καταδικάζει την ολοκληρωτικής αντίληψης συμπεριφορά των μελών και του Αρχηγού της «Χρυσής Αυγής» και επισημαίνει: Ο σεβασμός στις δημοκρατικές κοινωνίες κατακτάται. Δεν επιβάλλεται.

Η ΕΣΗΕΑ αναφέρει ότι «πριν μπει στην αίθουσα ο κ. Μιχαλολιάκος τα στελέχη της «Χρυσής Αυγής» αρχικά προχώρησαν σε ένα ιδιότυπο face control των Μέσων, βάζοντας όρους και αποκλείοντας όσα ΜΜΕ δεν ήταν της αρεσκείας τους και στη συνέχεια διέταξαν με απειλητική φωνή τους δημοσιογράφους: «Όλοι όρθιοι μόλις μπει ο Αρχηγός» και όταν οι δημοσιογράφοι τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν η απάντηση ήταν «κόφτε το είπα, όλοι όρθιοι. Εγέρθητι. Όποιος δεν θέλει έξω. Τελείωσε. Δεν μιλάει κανείς». Μπροστά σε αυτή την ιταμή πρόκληση οι Έλληνες δημοσιογράφοι αποχώρησαν.

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ επισημαίνει ότι «οι δημοσιογράφοι δεσμεύονται μόνο από τους συνταγματικούς κανόνες της χώρας μας, τη δημοκρατική τους συνείδηση και τις «Αρχές Δεοντολογίας του Δημοσιογραφικού Επαγγέλματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.