Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Ολάντ: Η Γερμανία δεν μπορεί να βάζει ταυτόχρονα δύο σύρτες στην πόρτα!

Ολάντ: Η Γερμανία δεν μπορεί να βάζει ταυτόχρονα δύο σύρτες στην πόρτα!Επίδειξη δύναμης του θριαμβευτή των γαλλικών προεδρικών εκλογών στην Ανγκελα Μέρκελ, μία μόλις μέρα μετά την εκλογή του στη θέση του Νικολά Σαρκοζί και εν όψει της συνάντησής τους στο Βερολίνο στις 16 Μαΐου.
«Θα θέσω το ζήτημα της τόνωσης της ανάπτυξης στους εταίρους μας, ιδίως στους φίλους Γερμανούς, όμως εκείνοι δεν μπορούν να βάζουν ταυτόχρονα δύο σύρτες στην πόρτα, τον έναν για τα ευρωομόλογα κι έναν άλλον για την επαναχρηματοδότηση του κρατικού χρέους εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας», δηλώνει ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, σε συνέντευξη στην ιστοσελίδα του περιοδικού Slate.

Η συνέντευξη είχε μάλιστα παραχωρηθεί δύο εικοσιτετράωρα πριν το αποτέλεσμα των εκλογών αλλά δημοσιεύτηκε σήμερα, κατόπιν τελικών διορθώσεων εκ μέρους του Ολάντ αμέσως μετά την εκλογή του!
«Η προεδρική εκλογή στη Γαλλία δεν σχετίζεται με καμία συνέπεια για τις γαλλογερμανικές σχέσεις» έσπευσε ωστόσο να υπογραμμίσει ενώ έχει ήδη αποφασίσει να μεταβεί ο ίδιος στο Βερολίνο αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, στις 15 Μαΐου.
Οι Γερμανοί φρόντισαν ωστόσο να τον ενημερώσουν ότι δεν θα πρέπει να επιμείνει στο προεκλογικό του σύνθημα περί επαναδιαπραγμάτευσης του Δημοσιονομικού συμφώνου, επειδή «το Δημοσιονομικό σύμφωνο δεν είναι πλέον διαπραγματεύσιμο, οπότε κάθε διαβούλευση για την ευρωπαϊκή ανάπτυξη πρέπει να γίνει χωρίς να 'συνδεθεί' καθόλου με το Δημοσιονομικό σύμφωνο».
Η Γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ, είχε ήδη την πρώτη της συνομιλία με τον νέο πρόεδρο της Γαλλίας τον οποίο, όπως θυμίζει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων «σνομπάρισε καθ' όλη την προεκλογική του εκστρατεία, παρέχοντας τη στήριξή της στον συντηρητικό Νικολά Σαρκοζί, που ο σοσιαλιστής Ολάντ νίκησε στο β' γύρο των εκλογών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.