Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ




Κινητικότητα πολιτών από τον εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ ευρύτερο σοσιαλιστικό χώρο παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες. Πολιτικά πρόσωπα, ακαδημαϊκοί και πολίτες, μέσα και έξω από το ΠΑΣΟΚ και ευρύτερα από τον σοσιαλιστικό... 
χώρο ενώνουν τις κοινές αγωνίες τους, για τις επιπτώσεις από τις μνημονιακές πολιτικές, που εφαρμόζονται στην χώρα και την ελληνική κοινωνία, συναντιώνται, συζητούν και ανατητούν ρεαλιστικές προοδευτικές λύσεις στα σημερινά αδιέξοδα της χώρας και των πολιτών.
Μια τέτοια συνάντηση έγινε σήμερα , σε ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου αρκετά τέτοια στελέχη συζήτησαν επί πεντάωρο και συμφώνησαν :
- Τον συντονισμό των δράσεών τους, εναντίον της μνημονιακής, νεοφιλελεύθερης πολιτικής, που επιχειρείται να επιβληθεί στην χώρα μας.
- Τον συνασπισμό συσπειρώσεων και προσωπικοτήτων του ευρύτερου σοσιαλιστικού χώρου και γενικότερα της δημοκρατικής παράταξης, που αντιδρούν στην μνημονιακή πολιτική και είτε δρούν αντιπολιτετυτικά μέσα στο ΠΑΣΟΚ είτε απομακρύνονται από αυτό είτε έχουν ήδη αποχωρήσει και δημιουργήσει νέες πολιτικές κινήσεις είτε κινούνται ανεξάρτητα στον χώρο της ελληνικής αριστεράς.
- Την ανάδειξη και προβολή εναλλακτικών λύσεων, για το πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα της χώρας, έξω και κόντρα στις επιβαλλόμενες μνημονιακές πολιτικές.
- Την συμβολή σε ευρύτερη κοινωνική συσπείρωση, έξω από τις γνωστές στενές κομματικές περιχαρακώσεις, με βάσεις πατριωτικές, προοδευτικές και ρεαλιστικές, για την έξοδο της χώρας μας από την μνημονιακή μέγγενη, ριζοσπαστικές μεταβολές του πολιτικού συστήματος και άμεση δρομολόγηση αναπτυξιακής πορείας.
Στην σύσκεψη αυτή η πλειοψηφία των συμμετασχόντων ήταν νέοι άνθρωποι, εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ. 
Αύριο Τρίτη θα γίνει ευρεία σύσκεψη νεολαίων του ΠΑΣΟΚ, με ανάλογες αγωνίες και επιδιώξεις. 
Τι επόμενες ημέρες και εβδομάδες, οι συναντήσεις και συσκέψεις αυτές θα πυκνώσουν. Και φαίνεται ότι θα διαμορφώσουν τον χώρο υποδοχής και ενσωμάτωσης των στελεχών του ΠΑΣΟΚ και των ανεξάρτητων δημοκρατών, που θέλουν μια άλλη πορεία της πατρίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.