Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Μυτιληναίος Αναμένει τζίρο πάνω από 1,3 δισ. ευρώ

Της ΜαρίναΣ Πρωτονοταρίου


Η εξαιρετική πορεία της ΜΕΤΚΑ και η βελτίωση της απόδοσης των δραστηριοτήτων στην ενέργεια αναμένεται να βοηθήσουν τον όμιλο Μυτιληναίο να παρουσιάσει σημαντική αύξηση των οικονομικών μεγεθών του την τρέχουσα χρόνια.


Αυτό υποστήριξε χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος κατά τη διάρκεια παρουσίασης του ομίλου στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών. Ο κ. Μυτιληναίος ανέφερε ότι ο κύκλος εργασιών του ομίλου θα ανέλθει τουλάχιστον στα 1,3 δισ. ευρώ, ενώ δεν αποκλείεται να φθάσει ακόμη και τα 1,5 δισ. ευρώ.



Όπως επισημάνθηκε η αυξανόμενη συμμετοχή του τομέα της ενέργειας στη δραστηριότητα του ομίλου, η πολύ καλή αποδοτικότητα των εργοστασίων παραγωγής ενέργειας και τα χαμηλά κόστη που πετυχαίνουν λόγω των εισαγωγών LNG, η επίσης ανοδική πορεία του μεταλλουργικού κλάδου μέσω της Αλουμίνιο της Ελλάδας και η σταθερή αύξηση των μεγεθών της ΜΕΤΚΑ, εξασφαλίζουν σταθερή αύξηση μεγεθών παρά τις μεγάλες αντιξοότητες που δημιουργούνται από την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Οπως προέβλεψε, η ΜΕΤΚΑ φέτος θα σημειώσει ρεκόρ κερδοφορίας και τα μεγέθη της θα υπερβούν και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις των αναλυτών, καθώς ενδέχεται μέσα στη χρονιά να προκύψουν επιπλέον έργα. Ιδιαίτερα σημαντική θα είναι η συνεισφορά του τομέα της ενέργειας στα συνολικά EBITDA του ομίλου.



Το LNG

Ο κ. Μυτιληναίος αναφέρθηκε ειδικά στη σημασία του LNG ως καύσιμου και στη συνεισφορά των εισαγωγών που πραγματοποιεί με τη Motor Oil, για την αποδοτική λειτουργία των ενεργειακών μονάδων του ομίλου. «Το LNG είναι σήμερα ό,τι ήταν το πετρέλαιο πριν από 30-40 χρόνια», σημείωσε ο κ. Μυτιληναίος αναφέροντας ότι μετά την έκρηξη στην Ιαπωνία έχει αυξηθεί η ζήτηση για φυσικό αέριο. Όσον αφορά τη μεταλλουργία ανέφερε ότι το Αλουμίνιον της Ελλάδος παράγει στο 100% της παραγωγικής του δυναμικότητας και ότι πραγματοποιούνται επενδύσεις για να φτάσει η δυναμικότητά του στους 180.000 τόνους. Αντίστοιχα σχέδια για αύξηση στης παραγωγής υπάρχουν και για την αλουμίνα. Για τις αποκρατικοποιήσεις επανέλαβε το ενδιαφέρον του ομίλου για τη ΛΑΡΚΟ, ενώ επισήμανε πως παρακολουθεί τις εξελίξεις και σε ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ και ΔΕΗ καθώς, επηρεάζουν τη δραστηριότητά του. Εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτή τη φορά οι αποκρατικοποιήσεις θα προχωρήσουν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.