Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

«ΧΕΙΡΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ» ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΕΙΝΕΙ Ο ΚΙΝΕΖΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ



Ο πρωθυπουργός της Κίνας Ουέν Τζιαμπάο επανέλαβε χθες κατά την επίσκεψή του στη Γερμανία ότι η χώρα του έχει εμπιστοσύνη στην Ευρώπη και στην ευρωζώνη, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσει να αγοράζει ευρωπαϊκά ομόλογα. Ο Κινέζος πρωθυπουργός, που έδωσε...
χθες συνέντευξη τύπου στο Βερολίνο μαζί με την καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ, επισήμανε ότι χώρα του θα συνεχίσει τις επενδύσεις της σε κρατικό χρέος, «ώστε να συνδράμει στη σταθεροποίηση της ευρωπαϊκής οικονομίας και να βοηθήσει στην ανάπτυξή της».
«Όταν έχει η Ευρώπη προβλήματα, εμείς τείνουμε χείρα βοηθείας», δήλωσε ο Κινέζος πρωθυπουργός, που χαρακτήρισε «προσωρινής φύσεως» τις οικονομικές δυσκολίες, που η Ευρώπη αντιμετωπίζει σήμερα. Υπογράμμισε τέλος ότι, «η Ευρώπη είναι αρκετά δυνατή, ώστε να κυριαρχήσει έναντι των προκλήσεων».
Πριν από την επίσκεψή του στη γερμανική πρωτεύουσα που άρχισε το βράδυ με δείπνο με την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και η οποία θα ολοκληρωθεί απόψε, ο Ουέν μετέβη στην Ουγγαρία και κατόπιν στη Βρετανία.
Ο Ουέν και 13 μέλη της κυβέρνησής του θα μετάσχουν σε γερμανο-κινεζικό υπουργικό συμβούλιο με δέκα Γερμανούς ομολόγους τους, μια πρωτοβουλία που για πρώτη φορά υιοθετεί η Κίνα.
Στις σημερινές του δηλώσεις ο Ουέν κάλεσε παράλληλα τους Ευρωπαίους να σεβαστούν «την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και τις ανεξάρτητες επιλογές του κινεζικού λαού».
«Μόνο μέσω του αμοιβαίου σεβασμού, οι δύο πλευρές (η Κίνα και η ΕΕ) μπορούν να αναπτύξουν μια δίκαιη σύμπραξη πέραν των ιδεολογικών διαφορών, του πολιτικού συστήματος και του μοντέλου ανάπτυξης», δήλωσε ο Ουέν.
«Η Κίνα σέβεται το πολιτικό σύστημα και το μοντέλο ανάπτυξης που επέλεξαν οι πολίτες της ΕΕ», πρόσθεσε. «Σε αντάλλαγμα αναμένουμε το σεβασμό από την ΕΕ της κυριαρχίας μας, της εδαφικής μας ακεραιότητας και των ανεξάρτητων επιλογών του κινεζικού λαού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.