Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Μαζική η συμμετοχή στην απεργία της Τρίτης, σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ...




Μαζική, αλλά μικρότερη από ό,τι στο παρελθόν, ήταν η συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, το οποίο ξεκίνησε το πρωί στο Πεδίον του Άρεως και κατέληξε στο Σύνταγμα.

Στην πλατεία Συντάγματος βρέθηκαν και μέλη του ΠΑΜΕ, ύστερα από... πορεία που πραγματοποίησαν από την Ομόνοια.

Πέτρες, μολότοφ και δακρυγόνα στο Σύνταγμα

Μιλώντας στο απεργιακό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε: «Η ελεγχόμενη χρεοκοπία έχει προαποφασιστεί. Αυτό που ζητούν από το λαό είναι πενήντα χρόνια το κεφάλι κάτω για να περάσουν χειρότερα μέτρα. Ο αγώνας θα κριθεί στο γραφείο, στο εργοστάσιο, στον τόπο δουλειάς γενικότερα, στο χωράφι και στη γειτονιά με τα μικρομάγαζα. Θα είναι νικηφόρος αυτό είναι σίγουρο».

Μαζική ήταν, σύμφωνα με τη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας, η συμμετοχή στην πρώτη μέρα της 48ωρης γενικής απεργίας.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, σε πολλούς εργασιακούς χώρους η συμμετοχή στην απεργία ήταν καθολική και έφτασε το 100%.

Κατά τη ΓΣΕΕ, η συμμετοχή στην απεργία έφτασε στο 100% σε εργατικούς χώρους όπως τα Διυλιστήρια, τα Ναυπηγεία, τις μεταφορές, λιμάνια και πλοία, τη χαλυβουργία, κλπ. Στις Τράπεζες, τις ΔΕΚΟ, στην Οικοδομή, η ΓΣΕΕ εκτιμά ότι η απεργία προσέγγισε το 80%.

«Εκφράσθηκε με τον πιο έντονο τρόπο η αντίδραση και η διαφωνία των εργαζόμενων στην πολιτική της λιτότητας, της φοροεπιδρομής και της εκποίησης - ξεπούλημα - της δημόσιας περιουσίας και των δημοσίων επιχειρήσεων» αναφέρει η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.

«Oι εκατοντάδες χιλιάδες απεργοί, οι πολίτες στις πλατείες όλης της χώρας, ξεχειλίζουν από οργή και αγανάκτηση για τα νέα μέτρα που πλήττουν για ακόμη μια φορά τους ίδιους, ενώ οι έχοντες και κατέχοντες αυτοί που έκλεψαν το δημόσιο πλούτο, αυτοί που δεν πλήρωσαν τους φόρους, πίνουν στην υγειά των κορόιδων» δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ στην απεργιακή συγκέντρωση.

«Αυτή η πολιτική δεν είναι μόνο άδικη, είναι αδιέξοδη και αναποτελεσματική» συμπλήρωσε.

«Σήμερα δίνουμε ένα μεγάλο αγώνα και αυτός ο αγώνας δε θα σταματήσει μέχρι αυτή η πολιτική ν’ ανατραπεί» κατέληξε.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος δήλωσε ότι το Μεσοπρόθεσμο και το Μνημόνιο εξαθλιώνουν τη ζωή όλων και προειδοποίησε ότι οι αγώνες των συνδικάτων θα συνεχιστούν και θα έχουν αποτελέσματα.

Στη συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως παραβρέθηκε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, που ζήτησε να παραιτηθεί η κυβέρνηση και να προκηρυχθούν άμεσα εκλογές.

Το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει νέα συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στους Στύλους του Ολυμπίου Διός.

Επίσης, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους σε διαμαρτυρία το πρωί της Τετάρτης στο Σύνταγμα και την ίδια μέρα διοργανώνουν συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος. Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στην Ομόνοια, στις 10 το πρωί.
TANEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.