Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΣΑΛΓΑΔΟ: "Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ"



Η ισπανίδα υπουργός Οικονομίας εκτίμησε σήμερα ότι «ηΙταλία και η Ισπανία είναι αυτή τη στιγμή οι δύο χώρες που υποφέρουν περισσότερο από τις πιέσεις» των αγορών...
εξαιτίας της κατάστασης στην Ελλάδα. 
«Είναι αλήθεια ότι τα ασφάλιστρα κινδύνου ανεβαίνουν, υποβάλλονται σε τεράστιες πιέσεις», παραδέχθηκε η ισπανίδα υπουργός Οικονομίας Ελενα Σαλγάδο στη διάρκεια συνέντευξής της στην ισπανική κρατική τηλεόραση. 
«Το σύνολο των χωρών του ευρώ υποβάλλονται σε αυτές τις πιέσεις», όμως «η Ιταλία και η Ισπανία είναι αυτή τη στιγμή οι δύο χώρες που υποφέρουν περισσότερο από αυτές τις πιέσεις», πρόσθεσε η ισπανίδα υπουργός. 

Σε αυτό το πλαίσιο ανησυχία τα ασφάλιστρα κινδύνου ενδέχεται να φτάσουν το συμβολικό όριο των 300 μονάδων, επεσήμανε η Σαλγάδο.

Ομως «η Ισπανία εξακολουθεί να χρηματοδοτείται καλά, κάθε φορά που προσωρούμε σε έκδοση ομολόγων δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να βρούμε χρήματα, υπάρχουν πάντα προτάσεις να μας δοθεί ποσό τέσσερις φορές μεγαλύτερο από αυτό που ζητάμε". "Οπότε δεν είμαστε κοντά στο να ζητήσουμε βοήθεια, και δεν θα είμαστε», υπογράμμισε η Σαλγάδο. 

«Αντιμετωπίζουμε πιέσεις από τις αγορές (...) όμως τα θεμέλια της οικονομίας μας είναι γερά θεμέλια», επεσήμανε η ισπανίδα υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.