Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Μ. ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ : Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΣΤΑ ΨΑΧΝΑ....!!!


Εχθες το πρωί , πραγματοποήθηκε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γαία στο πνευματικό Κέντρο του Αγίου Νικολάου στα Ψαχνά Ευβοίας.

Παρόντες σε αυτή τη συνέλευση ήταν η επίτιμη καλεσμένη Ειδική Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ κ. Μαργαρίτα Καραβασίλη, 
ο βουλευτής της Ν.Δ. του νομού Ευβοίας Σίμος Κεδίκογλου, 
οι Δ.Σ. κ.κ. Μυλωνάς Λευτέρης, 
Ψαθάς Γιώργος και Τσατσαρώνης Γιάννης,
εκπρόσωποι από το σύλλογο Παραθεριστών Δάφνης, 
μέλη του συλλόγου Γαία και άλλοι πολίτες.


Τα θέματα που συζητήθηκαν στη Γενική Συνέλευση αφορούσαν την ύπαρξη κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή των Ψαχνών αλλά κυρίως συζητήθηκε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει τα τελευταία "δύο" χρόνια η Μεσσαπία και αυτό δεν είναι άλλο από την ύπαρξη εξασθενούς χρωμίου στο πόσιμο νερό.


Σχετικά με το θέμα της κεραίας, ο πρόεδρος του συλλόγου Γαία, κ. Χασάνδρας Νικόλαος πρότεινε να σταλεί έγγραφο στη Νομαρχία, στη Περιφέρεια και στην αρμόδιες υπηρεσίες και Υπουργείο για να δούμε τι γίνεται με το θέμα.

Βέβαια ο Δ.Σ. κ. Μυλωνάς Λευτέρης ανέφερε ότι σε πρόσφατο Δ.Σ. που είχε συζητηθεί το θέμα ο κ. Δήμαρχος είχε σημειώσει ότι υπάρχει και άλλη κεραία στην περιοχή των Ψαχνών της εταιρείας Cosmote με άδεια από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος.
Επίσης ο Δ.Σ. κ. Γιώργος Ψαθάς ο οποίος έχει ασχοληθεί με το θέμα ανέφερε ότι στάλθηκε απάντηση από την αρμόδια υπηρεσία και μέσα στην εβδομάδα η πολεοδομία Νομαρχίας Ευβοίας και ΔΕΗ θα κατευθυνθούν εκ νέου στην περιοχή για να ξηλώσουν την κεραία.


Το κύριο όμως θέμα που απασχόλησε αυτή την Γενική Συνέλευση ήταν το πρόβλημα της μολύνσεως του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής της Μεσσαπίας από το εξασθενές χρώμιο.

Η Ειδική Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ κ. Καραβασίλη Μαργαρίτα για ακόμη μία φορά επισήμανε ότι το πρόβλημα της Μεσσαπίας είναι μεγάλο και παρόμοιο με εκείνο του Ασωπού. 
Το πρόβλημα στο Υπουργείο έχει γίνει γνωστό από τον Αύγουστο του 2009 και γίνονται έρευνες για τους ρυπαντές της περιοχής αλλά και για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να εξασφαλιστεί πόσιμο και υγιεινό νερό στους κατοίκους της Μεσσαπίας. 
Το έργο βέβαια γίνεται αρκετά πιο δύσκολο αφού η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού συνεχίζει να θεωρεί ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.


Όμως τα αποτελέσματα από δείγματα που πήραν η κ. Καραβασίλη με τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος δείχνουν ότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο.

Το νερό όπως μας διαβεβαίωσε η Ειδική Γραμματέας είναι εντελώς ακατάλληλο. Επίσης επισήμανε ότι ένας από τους κύριους ρυπαντές της περιοχής είναι η εταιρεία της ΛΑΡΚΟ, η οποία θα πληρώσει τόσο την μόλυνση που έχει επιφέρει στην περιοχή όσο και την αποκατάσταση αυτής. 

Επίσης θα πρέπει να συμμορφωθεί με τους περιβαλλοντικούς όρους αλλιώς μπορεί να κλείσει κιόλας.

Όσον αφορά τώρα τη μόλυνση των τροφίμων η νομαρχία Ευβοίας, όπως σημείωσε η κ. Καραβασίλη, στο συρτάρι της έχει μία βόμβα, η οποία μιλάει για πλήρη μόλυνση των τροφίμων (των βολβοειδών) σύμφωνα με έρευνα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου. 

Το Υπουργείο όμως δεν την λαμβάνει απόλυτα υπόψιν του διότι κατά πολλούς ο τρόπος με τον οποίο έγινε η έρευνα δεν ήταν ο σωστός.

Δεν μπορούμε, σημείωσε η Ειδική Γραμματέας , να μιλήσουμε για το πόσο έχουν μολυνθεί τα προϊόντα της περιοχής και δεν μπορούμε να πανικοβάλουμε τον κόσμο.

Βέβαια σε αυτή τη Γενική Συνέλευση δεν έλειψαν και οι αντιδράσεις από τους πολίτες.
Πρώτος που αντέδρασε ήταν ο κάτοικος Κοντοδεσποτίου και μέλος της Γαία κ. Λάζαρος Φουρλής.
Ο κ. Λάζαρος ενοχλήθηκε κυρίως από την απάντηση της Γαίας όταν σε έγγραφο στο προσωπικό του ιστολόγιο μιλούσε για ανεπίσημη επίσκεψη της κ. Καραβασίλη στη Μεσσαπία.
Επίσης ο κ. Λάζαρος ανέφερε ότι βαρεθήκαμε τα θα διότι ο κόσμος του Κοντοδεσποτίου δεν πίνει νερό με θα αλλά νερό με εξασθενές.


Βέβαια υπήρχαν και άλλοι πολίτες που αντέδρασαν ζητώντας άμεσες λύσεις και οι ρυπαντές να πληρώσουν και όχι όπως κάνουν ως σήμερα που ενώ τους επιβάλλεται ένα πρόστιμο μέσω ενστάσεων και εφέσεων δεν πληρώνουν ούτε αυτό.
(messapia)...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.