Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΛΟΒΕΡΔΟΣ: ΄ΕΥΝΟΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΧΑΜΗΛΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ'

Ώφελος για τις συντάξεις μέχρι 1.500 ευρώ προκύπτει από σύστημα αναπλήρωσης που προβλέπει το νέο Ασφαλιστικό, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας...

Ο κ. Λοβέρδος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ισχυρίστηκε ότι ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων θα ωφελήσει τους ασφαλισμένους με χαμηλά εισοδήματα. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι το κράτος δεν θα εγγυάται πια τις επικουρικές συντάξεις. Όπως είπε, «δεν υπάρχουν λεφτά για να στηριχθεί ένα πρωτοβουλιακό σύστημα παροχής συντάξεων». Ξεκαθάρισε δε ότι έχει ζητήσει άπο όλα τα επικουρικά ταμεία να εκπονήσουν αναλογιστικές μελέτες προκειμένου να διαπιστωθεί ποια είναι βιώσιμα.

Ο κ. Λοβέρδος παραδέχτηκε ότι με το νέο σύστημα η κατηγορία που πλήττεται περισσότερο είναι οι μητέρες ανηλίκων, καθώς επιβαρύνονται με επιπλέον δέκα πέντε χρόνια εργασίας.


Η ΝΔ Την αντίθεση της ΝΔ στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο εξέφρασε και ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος. «Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αντί να μαζέψει την προκλητική σπατάλη του Δημοσίου, αντί να κάνει ουσιαστικές ιδιωτικοποιήσεις, αντί να κάνει δραστικές συγχωνεύσεις Δημοσίων Οργανισμών, φορτώνει όλα τα βάρη στις πλάτες των χαμηλοσυνταξιούχων.Το αποτέλεσμα είναι ότι φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή ένα Ασφαλιστικό, που δεν εγγυάται τη βιωσιμότητα της Κοινωνικής Ασφάλισης, τα επόμενα χρόνια και που προκαλεί οδύνες σε εκατομμύρια Έλληνες και Ελληνίδες», δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.