Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Η oικονομική κρίση αποτελεί ευκαιρία... ...για ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας



Aπό τον Χρήστο Ντίτορα
Μέσα σε συνθήκες δυσμενούς οικονομικού περιβάλλοντος σε συνδυσμό με κάποιες ρυθμίσεις της Κυβέρνησης ξεπροβάλλουν κάποιες σημαντικές ευκαιρίες για ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Στο πέρας της ιστορίας ένα σημαντικός αριθμός επιχειρηματιών ξεπρόβαλλε και αναδείχθηκε εκμεταλλεύοντας τις νέες συνθήκες και τις ευκαιρίες που δημιουργεί μία οικονομική κρίση.
Ένα σημαντικό κίνητρο για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας αποτελεί η θέσπιση του πενταετούς αφορολόγητο για  νέες επιχειρήσεις από ά τομα 25-30 χρονών. Επιπλέον λόγω του ότι δυστυχώς πολλές επιχειρήσεις έχουν πτωχεύσει και πολλά καταστήματα σε εμπορικούς δρόμους έχουν μείνει ξενοίκιαστα οι τιμές ενοικίασης των καταστημάτων έχουν μειωθεί. Ώθηση στις μικρομεσαίες επιχειρίσεις δίνουν και τα 4 νέα προγράμματα ΕΣΠΑ συνολικής αξίας 275 εκ Ευρώ. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ακόμα ότι οι επιχειρηματίες μπορούν να διαπραγματευτούν χαμηλότερες τιμές στις πρώτες ύλες και σε άλλα προϊόντα που χρειάζεται η επιχείρηση τους καθώς λόγω της μειωμένης οικονομικής δραστηριότητας έχουν την δυνατότητα να διαπραγματευτούν χαμηλότερες τιμές από τους προμηθευτές τους. Ένα ακόμα θετικό στοιχείο είναι ότι λόγω του ότι αρκετά ικανά άτομα λόγω του δυσμενούς οικονομικού περιβάλλοντος δεν έχουν κατορθώσει να βρουν εργασία σε κάποια ιδιωτική επιχείρηση και λόγω των χαμηλών μισθών που προσφέρουν αυτές έχουν αρχίσει να στρέφονται στην επιχειρηματικότητα και έτσι κάποιος ο οποίος τολμά να "επιχειρήσει" μπορεί να βρει ικανούς συνεταίρους.
Τα συγκεκριμένα και άλλα θετικά χαρακτηριστικά ευνοούν την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και οι νέες επιχειρήσεις που θα ξεπροβάλλουν είναι αυτές οι οποίες θα δώσουν την ώθηση στην Ελληνική οικονομία για να ξεπεράσει την κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.