Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Στις 10,7 μονάδες η διαφορά ΠΑΣΟΚ - ΝΔ


Ένα νέο κόμμα θέλουν το 62% των ψηφοφόρων

Το 84% θέλει περαιτέρω φορολόγηση της εκκλησίας

 10,7 μονάδες είναι η διαφορά ΠΑΣΟΚ - ΝΔ στην πρόθεση ψήφου σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB που δημοσιεύει η εφημεριδα Real news την ώρα που ο Γ. Παπανδρέου εμφανίζεται καταλληλότερος για πρωθυπουργός σε σχέση με τον Α. Σαμαρά. Μεγάλο ποσοστό των ερωτηθέντων κρίνει αναγκαία τη δημιουργία ενός νέου κόμματος ενώ αξιοσημείωτο είναι πως το 84% των πολιτών επιθυμεί μεγαλύτερη φορολόγηση της εκκλησίας. Ακόμη όσον αφορά το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, φαίνεται να εισπράττει αρνητικές κριτικές από τους πολίτες.


 με την δημοσκόπηση, σε περίπτωση που γινόντουσαν εκλογές την επόμενη εβδομάδα, το ΠΑΣΟΚ θα έπαιρνε 31,9% έναντι 21,2% της Νέας Δημοκρατίας. Αναλυτικά τα ποσοστά έχουν ως εξής:
Πρόθεση ψήφου
KόμμαΠοσοστό
ΠΑΣΟΚ31,90%
ΝΔ21,20%
ΚΚΕ7,2%
ΛΑΟΣ5,70%
ΣΥΡΙΖΑ4,40%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ2,60%
ΆΛΛΟ3,70%
ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΟ23,30%
Όσον αφορά τον καταλληλότερο πρωθυπουργό μεταξύ του Γ. Παπανδρέου και του Α. Σαμαρά, ο πρωθυπουργός προηγείται με 45,8% έναντι 30,7% του Α. Σαμαρά.
Aκόμη, το 62% των ψηφοφόρων αξιολογούν θετικά την δημιουργία ενός νέου κόμματος. Ο χώρος που αυτό θα πρέπει να κινείται είναι αυτός του κέντρου κατά 24,5%, της κεντροαριστεράς κατά 22,1% και της κεντροδεξιάς κατά 10% των ερωτηθέντων.
Φορολόγηση εκκλησίας
Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης στο ερώτημα εάν η Εκκλησία της Ελλάδας θα πρέπει να φορολογηθεί περαιτέρω. Με συντριπτική πλειοψηφία 84% οι πολίτες εμφανίζονται υπέρ της περαιτέρω φορολόγησης της Εκκλησίας έναντι ποσοστού 15,1% που δηλώνει αντίθετο.
Ακόμη, όσον αφορά το φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας και για το κατά πόσον υπερτερεί ή υστερεί των οικονομικών δυνατοτήτων της, το 65% των ερωτηθέντων δήλωσε πως υστερεί, το 15,3% πως είναι όσο ακριβώς της επιτρέπουν οι δυνατότητες της, το 11,1% ότι υπερτερεί και το 8,6% απάντησε οτι δεν γνωρίζει.
Τα οικονομικά μέτρα - αισιοδοξία
Απαισιόδοξοι σε ποσοστό 72,2% φαίνονται οι Έλληνες καθώς υποστηρίζουν ότι τα πράγματα πάνε πολύ άσχημα, ενώ το 18,6% πιστεύει πως είναι ούτε καλά ούτε άσχημα και μόλις το 8,7% τα βλέπει "πολύ καλά".
Σε σύγκριση με δημοσκόπηση που είχε γίνει στις 24/2, λιγότεροι είναι οι πολίτες που εμφανίζονται διατεθειμένοι να δεχτούν νέα μέτρα καθώς το 46,2% πιστεύει ότι όσα έχουν ήδη παρθεί "αρκούν". Το 75,2% των ερωτηθέντων κρίνει τα μέτρα "κοινωνικά άδικα" ενώ το 47,7% δηλώνει πως θα δεχόταν νέα μέτρα και το 43,9% πως δεν θα δεχόταν. Το ποσοστό που θα δεχόταν νέα μέτρα ένα μήνα πρν ήταν 58,7%.
Όσον αφορά το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή, το 38,6% πιστεύει ότι θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής ενώ το 50,7% έχει αντίθετη άποψη. Μόλις το 22,6% των πολιτών θεωρεί πως κατανέμει δίκαια τα φορολογικά βάρη ενώ το 69% δηλώνει αντίθετο.
Αξιολόγηση στελεχών ΠΑΣΟΚ - ΝΔ από τους πολίτες
Τις τρεις πρώτες θέσεις, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στη λίστα των υπουργών του ΠΑΣΟΚ που ο κόσμος θα ήθελε να απομακρυνθούν από την κυβέρνηση καταλαμβάνουν ο Θεόδωρος Πάγκαλος με 18,6%, ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης με 12,1% και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου με 11,9%.
Στην αντίστοιχη ερώτηση για το ποιά στελέχη της Ν.Δ πρέπει να διαγραφούν, το 34,3% των προτιμήσεων συγκεντρώνει ο Γιώργος Βουλγαράκης, το 30% ο Θόδωρης Ρουσόπουλος και το 19,7% ο Αριστοτέλης Παυλίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.