LIVE ΤΙΜΕΣ ΝΙΚΕΛΙΟΥ ΣΕ USD ( $ )


Ένας προκλητικά δίκαιος κόσμος: Bill Gates o πλουσιότερος της γης με 86 δισ. δολλάρια!!!

Bill GatesΣυγκρίνετε την εικόνα των πιο πλούσιων ανθρώπων στον κόσμο, με τους υποψήφιους νεκρούς – άστεγους που, γεμάτοι αρρώστιες, κοιμούνται κατά δεκάδες στα πεζοδρόμια της Πανεπιστημίου.
Μετά από την σύγκριση αυτή επιβραβεύστε για άλλη μια φορά το σύστημα το οποίο ζούμε και κατανοείστε γιατί όλοι μας είμαστε δυστυχείς και γιατί αυτός ο άγριος κόσμος δεν έχει κανέναμέλλον.
Ο συνιδρυτής της Microsoft, ο Bill Gates, εξακολουθεί να είναι
ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, σύμφωνα με την κατάταξη του αμερικανικού περιοδιού Forbes που επιβεβαιώνει την ακάθεκτη άνοδο των γιγάντων του Internet.
Ο William Henry Gates 3ος (61 ετών) είναι πρώτος στην κατάταξη για τέταρτη διαδοχική χρονιά και για το 18ο από τα 22 τελευταία χρόνια, με προσωπική περιουσία που υπολογίζεται σε86 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ο Gates, ο οποίος ρίχθηκε στην περιπέτεια της Microsoft σε ηλικία 19 ετών, εγκαταλείποντας τις σπουδές του στο δεύτερο έτος του Harvand, δεν κατέχει πλέον παρά περίπου 2,5% του κεφαλαίου της επιχείρησης την οποία συνίδρυσε το 1975 με τον Paul Allen.
Εκτός από τις νέες περιουσίες του Internet, ο μοναδικός που διατάραξε κάπως την ιεραρχία είναι ο fάλλος Bernar Anro, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής του ομίλου ειδών πολυτελείας LVMH (Louis Vuitton Moet Henessy), ο οποίος περνά από την 14η στην 11η θέση.
Η περιουσία του αυξήθηκε κατά 22% μέσα σε μια χρονιά, στα 41,5 δισ. δολάρια. Προηγείται τώρα της συμπατριώτισσάς του Lilliane Bettencourt, κληρονόμο της αυτοκρατορίας των καλλυντικών L’ Oreal, με 39,5 δισ. δολάρια.
Ο δεύτερος στην κατάταξη είναι επίσης ένας πολύ στενός φίλος του Bill Gates, ο αμερικανός επενδυτής Woren Buffet, ο οποίος τον ακολουθεί σε απόσταση με μια περιουσία που υπολογίζεται σε 75,6 δισ. δολάρια.
Ο γκουρού των χρηματοοικονομικών που έκανε περιουσία ως επικεφαλής της εταιρείας χαρτοφυλακίου Berkshire Hathaway, πήρε τη θέση του Iσπανού Amanchio Ortega, ιδρυτή της επιχείρησης υφαντουργίας Inditex και της κύριας μάρκας του ομίλου, της Zara.
Ο 80χρονος επιχειρηματίας έπεσε στην τέταρτη θέση, με μια προσωπική περιουσία που υπολογίζεται σε 71,3 δισ. δολάρια, ακριβώς πίσω από τον Jeff Bezos, πρόεδρο, διευθύνοντα σύμβουλο και ιδρυτή του γίγαντα του Internet, Amazon.
Ηλικίας 53 ετών, ο Bezos, με το ξυρισμένο κεφάλι και το διεισδυτικό βλέμμα κατέχει περίπου το 17% του μετοχικού κεφαλαίου του ομίλου του, ο οποίος δεν έχει πάψει να διαφοροποιείται με επιτυχία και έχει πλέον κεφαλαιοποίηση άνω των 400 δισ. δολαρίων.
Χάρη στην ευφορία που επικρατεί στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς και μια πολύ βιώσιμη ανάπτυξη, ο Amazon είδε την τιμή της μετοχής του να κάνει άλμα, αυξάνοντας την προσωπική περιουσία του Jeff Bezos κατά 61% μέσα σε μόλις έναν χρόνο, για να φθάσει πλέον τα 72,8 δισ. δολάρια.
Άλλη αξιοσημείωτη άνοδος είναι αυτή του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου και ιδρυτή του Facebook, Mark Zuckenberg, που μόλις στα 32 του βρίσκεται τώρα επικεφαλής μιας περιουσίας 56 δισ. δολαρίων, γεγονός που τον τοποθετεί στην πέμπτη θέση της κατάταξης.
Ο Mark Zuckenberg, ο Jeff Bezos και οι συνιδρυτές ενός άλλου γίγαντα του Internet, της Google, Larry Page και Sergey Brin (αμφότεροι 43 ετών) είναι οι μόνοι μεταξύ των είκοσι πρώτων της κατάταξης που έχουν ηλικία μικρότερη των 60 ετών.
Οι Έλληνες του Forbes
Τρία ελληνικά ονόματα, αυτά του Φιλίππου Νιάρχου, του Αριστοτέλη Μυστακίδη και τουΣπύρου Λάτση, με συνολική περιουσία 6,5 δισ. δολαρίων, ξεχωρίζουν ανάμεσα στους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη.
Πλουσιότερος Έλληνας, (814η θέση), είναι ο Φίλιππος Νιάρχος, με περιουσία περί τα 2,5 δισ. δολάρια. Σύμφωνα με το Forbes, ο κ. Νιάρχος είναι από τους πλουσιότερους εφοπλιστές του κόσμου, αλλά και κάτοχος μια πολύ σπουδαίας συλλογής έργων τέχνης (Βαν Γκογκ, Πικάσο, Γουόρχολ κά).
Δεύτερος πλουσιότερος Έλληνας (973η θέση) είναι ο Αριστοτέλης Μυστακίδης με περιουσία 2,2 δισ. δολαρίων. Ο κ. Μυστακίδης, με ελληνική και βρετανική υπηκοότητα, είναι διευθυντής και μέτοχος (3%) της εταιρείας μεταλλευμάτων Glencore.
Στην 1.098η θέση των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη βρίσκεται επίσης το όνομα του εφοπλιστή Σπύρου Λάτση, που διαθέτει, εκτός από 12 μεγάλα πετρελαιοφόρα και πλοία μεταφοράς υγροποιημένου αερίου, επενδύσεις στην ελβετική τράπεζα ‘EFG International’, στον ενεργειακό όμιλο ‘Ελληνικά Πετρέλαια’ και στην εταιρεία ανάπτυξης, επένδυσης και διαχείρισης ακινήτων ‘Lamda Development‘.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.