Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ (ΣΑΒΒΑΤΟ 1/11)

«ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΨΙΧΟΥΛΑ»
Μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο διοργάνωσε το Σάββατο 1 Νοεμβρίου, το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, στις 12 το μεσημέρι. Προηγήθηκε μια πολύμηνη προετοιμασία στους τόπους δουλειάς και κατοικίας, αποτέλεσμα της οποίας είναι ο μεγάλος αριθμός εργατικών σωματείων, εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών, αλλά και άλλων κοινωνικών φορέων που καλούν σε συμμετοχή.
Συγκεκριμένα, μέχρι χθες, πάνω από 993 οργανώσεις και φορείς πήραν αποφάσεις με τις οποίες καλούν τα μέλη τους στο σημερινό συλλαλητήριο.
Στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα συνέρρεαν από νωρίς πολλές προσυγκεντρώσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε διάφορα σημεία του Αθηναϊκού κέντρου.
Το πλήθος, τελικά, των συγκεντρωμένων στο Σύνταγμα ήταν εντυπωσιακό και μαχητικό, με ιδιαίτερη τη συμμετοχή εργαζομένων και νεολαίας.
Δ.ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΔΗΘΕΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ!
Σε δήλωσή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα τόνισε:
«Για να μην έχουμε άλλα χαμένα χρόνια, για να αντιμετωπίσουμε τον εμπαιγμό, τον αποπροσανατολισμό, την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, τα διάφορα δικομματικά παιχνίδια, ένας είναι ο δρόμος: Το δείχνει σήμερα το μεγαλειώδες συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, αυτό που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα και που το αγκάλιασαν με τη συμμετοχή τους πάνω από 1.000 οργανώσεις των εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, των αυτοαπασχολούμενων των πόλεων, των αγροτών, της νεολαίας, των φοιτητών, των σπουδαστών, των γυναικών. Αυτός είναι ο δρόμος, αυτή είναι η λύση. Αντίσταση, αγώνας, Λαϊκή Συμμαχία για να υπάρξει σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους και για όλες, για να καταργηθεί η φοροληστεία, για να έχουμε ανάκτηση των απωλειών των προηγούμενων χρόνων σε μισθούς, συντάξεις, σε όλα τα κοινωνικά, ασφαλιστικά δικαιώματα.
Ο δρόμος που ανοίγει με αυτή την πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ θα πρέπει να ακολουθηθεί και τις επόμενες μέρες. Τέρμα πια οι αυταπάτες, δεν υπάρχουν νέοι σωτήρες. Πρέπει να γυρίσουμε την πλάτη σε όσους υπόσχονται νέες δήθεν κυβερνητικές λύσεις, νέους Μεσσίες, που θα μας οδηγήσουν σε νέους αντιλαϊκούς κατήφορους. Ανανεώνουμε από σήμερα, απ' αυτή την ώρα το ραντεβού μας για τις 27 Νοέμβρη, για τη μεγάλη πανελλαδική πανεργατική απεργία, για τις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια που θα γίνουν εκείνες τις ημέρες. Οργανώνουμε την πάλη μας ο καθένας στο πόστο του, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε τόπο μόρφωσης και κατοικίας, έτσι ώστε να ανοίξουμε ένα δρόμο για το συμφέρον του λαού και το καλό του τόπου».
ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Απευθύνουμε κάλεσμα – προς όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας, κάθε ομοσπονδία κάθε Εργατικό Κέντρο, κάθε σωματείο, τις οργανώσεις των συνταξιούχων, της νεολαίας, των γυναικών, των αυταπασχολούμενων, της φτωχής αγροτιάς, τις επιτροπές ανέργων να ενωθούν κάτω από το κεντρικό σύνθημα «δε θα ζήσουμε με τα ψίχουλα» και να απαιτήσουμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:
Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλη τη διάρκεια της ανεργίας.
Κανένας εργαζόμενος να μην εργάζεται με μισθούς κάτω από 751 ευρώ. Κανένας εργαζόμενος να μην εργάζεται ανασφάλιστος, χωρίς συλλογικές συμβάσεις. Να επανέλθουν οι κλαδικοί μισθοί στα επίπεδα του 2009.
Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των ασφαλιστικών ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία. Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών. Κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ.
Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που επηρεάζουν τους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις, την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις.
Να μπει φρένο στη φοροληστεία και στην αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών και των φόρων που πλήττουν μισθούς και συντάξεις.
Όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις να συμβάλλουν με τη δράση τους και τη συμμετοχή τους, στην οργάνωση για την κινητοποίηση των εργαζομένων και των ανέργων. Να προχωρήσουν άμεσα σεσυνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων, να συζητήσουν πλατιά, να προχωρήσουν σε γενικές συνελεύσεις, σε συζητήσεις στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές. Να εμπλουτίσουν τον προτεινόμενο κεντρικό σχεδιασμό, να απευθυνθούν με τόλμη και δυναμισμό στο ανοργάνωτο κομμάτι των εργαζομένων και των ανέργων. Να μην υπάρξει σωματείο που να μην συζητήσει, χώρος δουλειάς που να μην αποφασίσει συλλογικά για την οργάνωση και τη συμμετοχή στο αγωνιστικό πρόγραμμα.
Να δώσουμε αποφασιστική απάντηση σε όσους σφαγιάζουν καθημερινά τις ζωές μας. Να νιώσουν την ανάσα μας, να αισθανθούν την πίεση μας. Εργοδοτικές οργανώσεις, υπουργεία, εφορίες, τράπεζες, καταστήματα ΟΑΕΔ και ασφαλιστικών φορέων, να ανεστανάξουν από την καθημερινή παρουσία μας. Να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί.
Δε θα αποδεχτούμε να ζούμε με τον εφιάλτη της ανεργίας!
Δε θα δεχτούμε να ζούμε σαν σύγχρονοι σκλάβοι!
Δεν πάμε για να ανακόψουμε μόνο την επίθεση!
Πάμε και για να αποσπάσουμε, να κερδίσουμε.
Από εμάς εξαρτάται!
Με όλους τους τρόπους να προετοιμαστεί η μαζική κάθοδος στην Αθήνα, στο Σύνταγμα στις 12 μμ. , την 1η Νοέμβρη στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο.
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛ/ΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.