Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Χέρι χέρι Παπανδρέου και ΠΑΣΟΚ για το έλλειμμα

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΗΤΗ ΔΙΟΓΚΩΣΗ ΤΟΥ 

«Το έλλειμμα του 2009 το αποδέχτηκε και ο Σαμαράς»,
υποστηρίζει ο Γ. Παπανδρέου μέσω του συνεργάτη
του Γ. Ελενόπουλου
Το εν υπνώσει κυβερνητικό ρήγμα ανάμεσα στη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, για τις ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή και τους πραγματικούς λόγους εισόδου της χώρας στην κρίση και την περίοδο των Μνημονίων, «ξυπνά» η συντονισμένη αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και της Χαριλάου Τρικούπη, με αφορμή καταγγελίες των πρώην στελέχων της ΕΛΣΤΑΤ Ζωής Γεωργαντά και Ν. Λογοθέτη, ότι «υπάρχει μεθόδευση των δικαστικών αρχών για να απαλλαγούν των ευθυνών τους για την τεχνητή διόγκωση ελλείμματος του 2009» οι Γ. Παπανδρέου και Γ. Παπακωνσταντίνου.

Σε μακροσκελές κείμενο-απάντηση σε δημοσίευμα της «RealNews», που κάνει λόγο για «εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή» και...
χαρακτηρίζει «μοναδική συγκάλυψη» την προσπάθεια κάποιων να τις αποκρύψουν, ο Γ. Παπανδρέου, μέσω του στενού του συνεργάτη Γ. Ελενόπουλου, επικαλείται την έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα Προγράμματα Στήριξης κα τα πεπραγμένα της τρόικας, για την οποία λέει ότι είναι «η καλύτερη απάντηση σε όσους, ακόμα και σήμερα, επιχειρούν να συγκαλύψουν τους πραγματικούς ενόχους που επέφεραν θανάσιμο πλήγμα στην ελληνική οικονομία και οδήγησαν τη χώρα στο Μνημόνιο».

Αναφερόμενος στην έκθεση του προϋπολογισμού του 2013, ο κ. Ελενόπουλος επισημαίνει ότι «στη σελίδα 16 της Εισηγητικής Εκθεσης του Προϋπολογισμού του 2013, της κυβέρνησης Σαμαρά -Προϋπολογισμός που ψηφίστηκε στις αρχές Νοεμβρίου 2012 από την Ελληνική Βουλή- αναφέρεται σαφώς: "Το 2011, δεύτερο έτος εφαρμογής του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής, επιτεύχθηκε μείωση του ελλείμματος της Γενικής Κυβέρνησης κατά 1,3 εκατοστιαίας μονάδας του ΑΕΠ, ενώ συνολικά την περίοδο 2009-2011 η μείωση ήταν 6,2 εκατοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ (από 15,6% το 2009 σε 9,4% το 2011). Αυτή η μείωση είναι η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί από κράτος-μέλος της Ευρωζώνης"».

«Το αποδέχτηκε ο Σαμαράς»

«Το κείμενο του Προϋπολογισμού φέρει την υπογραφή του σημερινού πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, και έλαβε την ψήφο του τότε πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή». Που σημαίνει -κατά τον κ. Ελενόπουλο- ότι το έλλειμμα 15,6% του 2009 έχει γίνει πλήρως αποδεκτό και με τον πιο επίσημο τρόπο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά. Υποστηρίζει δε ο κ. Ελενόπουλος ότι «οι πραγματικοί Μνημονιακοί (είναι) όλοι αυτοί που, ενώ γνωρίζουν την αλήθεια, ενδεδυμένοι μια αντιμνημονιακή λεοντή, επιδιώκουν να παραμένει η χώρα όμηρος των δικών τους στοχεύσεων. Ολοι αυτοί που με τη στάση τους τότε οδήγησαν τη χώρα στο Μνημόνιο, που με τη στάση τους σήμερα επιδιώκουν να παραμείνουν ανέγγιχτα τα κακώς κείμενα. Ολοι αυτοί των οποίων οι στοχεύσεις ουδεμία σχέση έχουν με το εθνικό συμφέρον».

Τη... νεοδημοκρατική πλευρά του ζητήματος επιχειρεί να αναδείξει από την πλευρά του και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένος, θεωρώντας από τη μία πλευρά «αυτονόητο ότι η Δικαιοσύνη θα φέρει στο φως όλα τα στοιχεία που καταγγέλλει και ζητά προς διερεύνηση η καθηγήτρια Ζωή Γεωργαντά».

Πλήρης σύμπτωση

Στο θέμα παρενέβη επισήμως και η Χαριλάου Τρικούπη, η οποία σε ανακοίνωσή της επισημαίνει: «Η Ελλάδα το 2008 είχε έλλειμμα 15,8% του ΑΕΠ ή 36,5 δισ. ευρώ. Πρόκειται για γεγονός που αποτυπώθηκε με απόλυτη σαφήνεια και κυρίως με διαφάνεια για πρώτη φορά από την Ανεξάρτητη Ελληνική Στατιστική Αρχή και την επικύρωσε η Eurostat με τους ίδιους κανόνες που χρησιμοποιεί για όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. Κάποιοι πιστεύουν ότι αν ποινικοποιηθεί η αλήθεια θα καταφέρουν να κρύψουν κάτω από το χαλί την αναξιοπιστία που είχε η χώρα μέχρι το 2010».

Του ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ από enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.