Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΛΑΡΚΟ -Είμαστε κάθετα αντίθετοι με οποιασδήποτε μορφής ιδιωτικοποίηση .

Σωματεία ΛΑΡΚΟ: Όχι στον αφανισμό της εταιρίας
 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΛΑΡΚΟ
• Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ (ΛΑΡΥΜΝΑ)
• Ένωση Εργαζομένων Εταιρίας «ΛΑΡΚΟ» Α.Ε. Μεταλλεία Εύβοιας
• Σωματείο Εργαζομένων Μεταλλωρύχων ΛΑΡΚΟ ο «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ»
• Σωματείο Εργαζομένων στα Λιγνιτωρυχεία Σερβίων της Εταιρίας «ΛΑΡΚΟ» Α.Ε.
• Συνδικαλιστικό Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Α.Ε. (ΑΘΗΝΑ)
- Σωματείο Χειριστών - Γερανιστών                                                                                        
                                                                                                                                                                                     23/06/2014
                                                    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Τα Σωματεία από κοινού πραγματοποίησαν ένα κύκλο επαφών με πολιτικά κόμματα και η πρώτη συνάντηση έγινε με την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ (Σταθάς , Στρατούλης , Πετράκος ,Ουζουνίδου , Διαμαντόπουλος , Κυριακάκης , Χαραλαμπίδου ) .
Αναπτύξαμε το θέμα της τριχοτόμησης της εταιρίας , των κρατικών ενισχύσεων και των ύπουλων σχεδίων που ετοιμάζουν για το ξεπούλημα της εταιρίας.
Η δεύτερη συνάντηση έγινε με τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ κ. Κουβέλη και με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΔΗΜΑΡ κ. Αναγνωστάκη .
Η τρίτη συνάντηση έγινε με τον ανεξάρτητο βουλευτή κ. Νικήτα Κακλαμάνη .
Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Γραμματέα του ΚΚΕ κ. Κουτσούμπα Δημήτρη.
Επίσης , πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις και με κυβερνητικούς βουλευτές .
Εμείς σαν συνδικάτα δεν θα αφήσουμε
ούτε μία στιγμή να πάει χαμένη . Το θέμα του ξεπουλήματος της εταιρίας είναι εθνικό κεφάλαιο και οφείλουμε να το έχουμε πάντα ψηλά , να ενημερώνουμε και να οργανώνουμε τον αγώνα αντίστασης κατά του ξεπουλήματος . Αρκετά το ΤΑΙΠΕΔ και τα δύο συναρμόδια Υπουργεία έχουν παίξει το σκύλο με τη γάτα μεταξύ τους , ο ένας ρίχνει τις ευθύνες στον άλλο , ναι μεν ο νέος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ είναι άφαντος , αλλά μας είπε ότι το ΤΑΙΠΕΔ δεν είναι αρμόδιο για την πώληση της εταιρίας , ρίχνει το μπαλάκι στο Υπουργείο Οικονομικών και ΥΠΕΚΑ , όπως έχει αποφασίσει η Τρόικα και η Επιτροπή Ανταγωνισμού (Εδώ φαίνεται ο σκοτεινός ρόλος του ΤΑΙΠΕΔ , από την αρχή σχεδίαζε τον διαμελισμό της εταιρίας και την εξόντωση των εργαζομένων) .
Τώρα πλέον το ΤΑΙΠΕΔ θέλει να ασχοληθεί με τα οικόπεδα του ελληνικού δημοσίου , αλλά πάντα έχει την πώληση της ΛΑΡΚΟ στο μυαλό του. Όσο και να θέλουν δεν μπορούν να μας πείσουν. Ο ρόλος της κυβέρνησης συγκλίνει ως προς τις απόψεις και του ΤΑΙΠΕΔ και του Υπουργείου Οικονομικών.
Εμείς δώσαμε και στον Πρωθυπουργό στοιχεία γιατί δεν πρέπει να πουληθεί η εταιρία , αλλά φαίνεται ότι και ο Πρωθυπουργός της χώρας , κάνει τον Κινέζο…
Γιατί τα δύο συναρμόδια Υπουργεία δεν έχουν κάνει προσφυγή κατά των δύο αποφάσεων ΑΛΜΟΥΝΙΑ για τις κρατικές ενισχύσεις , αλλά και για τον διαμελισμό της εταιρίας ;
Μήπως εδώ δουλεύει κάποιο ύπουλο σχέδιο που εξυπηρετεί άλλα οικονομικά συμφέροντα , όπως ο επίδοξος αγοραστής των Σκοπίων , που το μοναδικό μέλημά του είναι τα Μεταλλεία της ΛΑΡΚΟ;
Γιατί ακόμα και σήμερα η ελληνική κυβέρνηση αφήνει κάποιους να δουλεύουν με ύπουλο και σκοτεινό τρόπο εναντίον των συμφερόντων του δημοσίου;
Μήπως θέλουν καταντήσουν τη ΛΑΡΚΟ παγγαία ;
Γιατί τόση εμμονή των ΥΠΕΚΑ και Οικονομικών προς την εταιρία των Ισραηλινών συμφερόντων και των Αμερικάνικων φαντς ; Τι συμφέροντα είναι αυτά και γιατί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δεν έχει πάρει ακόμα και σήμερα θέση ;
Η εποχή Στουρνάρα ήταν μία εποχή που δούλεψε καλά το σχέδιο της διχοτόμησης για κάποια οικονομικά συμφέροντα.
Εμείς σαν εργαζόμενοι πάντα θα αποκαλύπτουμε στοιχεία που μας έρχονται από διάφορους κύκλους χωρίς να φοβόμαστε κανέναν , χωρίς να θέλουμε να βλάψουμε την προσωπικότητα κανενός.
Το μόνο μέλημά μας είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας και η πορεία της εταιρίας .
Θυμίζουμε τη συνάντηση στο ΥΠΕΚΑ με τον κ. Παπαγεωργίου , ο οποίος μας είχε πει για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και ενιαία εταιρία .
Δυστυχώς μετά τη συνάντηση αυτή , άλλαξε πάλι ο σχεδιασμός και μιλάνε για τριχοτόμηση και το ίδιο το ΥΠΕΚΑ φρόντισε να αλλάξει τον Μεταλλευτικό κανονισμό που διασφάλιζε τον ορυκτό πλούτο της χώρας και μέσω μιας τροπολογίας , ο ορυκτός πλούτος της χώρας ξεπουλιέται. Τα θερμά μας συγχαρητήρια στον κ. Παπαγεωργίου αλλά και γενικότερα στη συγκυβέρνηση .
Οι θέσεις των κομμάτων που συναντηθήκαμε , όπως προκύπτει μέσα από τα δελτία τύπου που εξέδωσαν , συντάσσονται με τις θέσεις των εργαζομένων και υπερασπίζονται το δημόσιο χαρακτήρα της εταιρίας. Εκφράζουν την αντίθεσή τους στο ξεπούλημα της εταιρίας πιστεύοντας παράλληλα , ότι αυτή η εταιρία μπορεί να ζήσει από μόνη της , αρκεί να υλοποιηθούν σχέδια βιωσιμότητας της εταιρίας τα οποία έχουν καταθέσει οι εργαζόμενοι : (ρύθμιση της ηλεκτρικής ενέργειας όπως ισχύει για όλες τις μεταλλευτικές εταιρίες στην Ε.Ε , εκμετάλλευση αδρανών και απόβλητων στοιχείων και αναδιάρθρωση ) , τότε η εταιρία θα είναι κερδοφόρα.
Δυστυχώς όμως η σημερινή κυβέρνηση και τα ύπουλα σχέδια κάποιων , δημιουργούν μεγάλα αδιέξοδα και για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της εταιρίας αλλά και για το μέλλον των εργαζομένων.
Πρέπει να υπάρχει πολιτική βούληση για το θέμα της ΛΑΡΚΟ. Η ΛΑΡΚΟ είναι η εθνική οικονομία της χώρας . Όσο και να θέλουν κάποιοι να την παρουσιάσουν ζημιογόνα και ότι δημιουργεί μεγάλα δεινά στο δημόσιο , είναι ψεύτες και εξυπηρετούν άλλα οικονομικά συμφέροντα τα οποία δεν ωφελούν την εθνική οικονομία της χώρας . Η σημερινή πολιτική της συγκυβέρνησης στο όνομα της ανάπτυξης ξεπουλά τα πάντα , (νερά – ενέργεια – ορυκτός πλούτος – φιλέτα παραλιών βαριά βιομηχανία όπως είναι η ΛΑΡΚΟ που αφήνει στον κρατικό κορβανά 1 εκατομμύριο δολάρια ημερησίως , κλπ).
Υ.Γ. Επισημαίνουμε για πολλοστή φορά ότι είμαστε κάθετα αντίθετοι με οποιασδήποτε μορφής ιδιωτικοποίηση και ότι θα μας βρει απέναντι οποιοσδήποτε επίδοξος αγοραστής , ακόμα κι αν αυτός είναι Έλληνας .
ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΑ
ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΛΑΡΚΟ:
ΚΟΡΕΤΖΕΛΟΣ – ΘΩΜΑΣ –ΦΟΥΡΤΑΚΑΣ
ΚΟΥΦΟΥΔΑΚΗΣ – ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ – ΛΟΥΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.