Μείζον θέμα για τη λειτουργία της Βουλής και των υπηρεσιών της, προκαλεί η αυθαίρετη απόφαση αλλαγής τίτλου ερώτησης της βουλευτή των ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή, σχετική με δραστηριότητες της ευρωβουλευτή της Ελιάς Εύας Καϊλή. Στην ερώτησή της με τίτλο «Για πόσο το ελληνικό κράτος θα βρίσκεται όμηρος των ανήθικων μεθοδεύσεων και διεργασιών της ΠΑΣΟΚΕΛΙΑΣ;» η κα Μακρή συνέκρινε τις πρακτικές της κυβέρνησης απέναντι στις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών μ’ εκείνες απέναντι σε φίλα προσκείμενα προς αυτήν πρόσωπα και συγκεκριμένα απέναντι...
στην Εύα Καΐλή κι ακόμη ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.
Όμως οι αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής, εντελώς αυθαίρετα, άλλαξαν τον τίτλο δημοσιεύοντας τη σχετική ερώτηση στην ιστοσελίδα του Κοινοβουλίου, με τρόπο που σε καμιά περίπτωση δεν παραπέμπει στην ουσία της ερώτησης. Ο νέος τίτλος τον οποίο φαντάστηκαν οι υπάλληλοι της Βουλής, και διαφοροποιήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες μας, με πρόσχημα δήθεν παράβαση του Κανονισμού της Βουλής, ήταν: «Αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών».
Συνεργάτης της Ραχήλ Μακρή εξηγεί ότι ενημερώθηκε από τους υπευθύνους, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας μαζί τους, ότι πάντοτε χρησιμοποιούν για τίτλο, μια περίληψη του θέματος. Κάτι τέτοιο όμως δεν συμβαίνει, όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κάποιος, στην προκειμένη περίπτωση, όπου ο τίτλος είναι παντελώς άσχετος με την ερώτηση. Επιπλέον, η δυνατότητα αλλαγής τίτλου ερώτησης , εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Προέδρου της Βουλής και σε καμιά περίπτωση στις υπηρεσίες της.
Η ερώτηση της Ραχήλ Μακρή
Η ερώτηση της βουλευτή των ΑΝΕΛ, βασίζεται, όπως η ίδια αναφέρει σε δημοσίευμα του ηλεκτρονικού Τύπου, το οποίο εμφανίζει την κα Καϊλή να τοποθετείται επικεφαλής του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας από τον φίλο της, πρώην υπουργό Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκο και μάλιστα κατ’ εντολή Βενιζέλου και το έργο της στη θέση αυτή να περιορίζεται σε δύο ταξίδια στη Νέα Υόρκη και στην υπογραφή τριών συμβάσεων μίσθωσης έργου, η μία εκ των οποίων αφορούσε την ανάθεση θέσης εμπειρογνώμονα οργάνωσης δράσεων δικτύωσης στην Κυριακή Παπαδάκη, η οποία είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της νεολαίας του κόμματος και της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ υπήρξε υποψήφια αντιπεριφερειάρχης του συνδυασμού που στήριζε το ΠΑΣΟΚ, στο νομό Πέλλας. Το δημοσίευμα μάλιστα, εμφανίζει την Εύα Καϊλή να πραγματοποιεί, λίγο πριν από τις τελευταίες ευρωεκλογές, κοινή περιοδεία με την Κυριακή Παπαδάκη.
«Παρόλο που οι εκλεκτοί του κ. Βενιζέλου προσλαμβάνουν μέλη των κομμάτων τους και πραγματοποιούν περιοδείες μαζί τους, δεν φαίνεται να δείχνουν την ίδια ευαισθησία με τους υπόλοιπους πολίτες και συγκεκριμένα με τις καθαρίστριες των 300 ευρώ», αναφέρει στην ερώτησή της η Ραχήλ Μακρή, η οποία ζητά από τους υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών να προσκομίσουν στη Βουλή στοιχεία από τα οποία να προκύπτει με ποια διαδικασία και ποια κριτήρια επελέγη η Εύα Καϊλή για τη θέση της προέδρου του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας και να απαντήσουν αν προκηρύχθηκε η συγκεκριμένη θέση, εάν υπήρξαν υποψήφιοι που να κατέθεσαν δικαιολογητικά, πώς λήφθηκε η σχετική απόφαση από το υπουργείο Εσωτερικών, ποιο έργο επιτέλεσε η κα Καϊλή ευρισκόμενη στη θέση αυτή, καθώς και με ποια κριτήρια επελέγη η κα Παπαδάκη ως εμπειρογνώμονας. Παράλληλα ζητάει ενημέρωση για το αν θα αποκατασταθεί η αδικία προς τις καθαρίστριες.
Φαίνεται πως οι υπάλληλοι της Βουλής ή δεν διάβασαν ολόκληρη την ερώτηση για να συμπεράνουν τι πραγματικά λέει ή απλώς αποφάσισαν για λόγους του οποίους μόνο εκείνοι γνωρίζουν, σίγουρα όμως κατά παράβαση των αρμοδιοτήτων τους, να αλλάξουν τον τίτλο της.
Δείτε την ερώτηση της βουλευτή όπως κατατέθηκε
Δείτε πως οι υπάλληλοι της Βουλής διαμόρφωσαν τον τίτλο
Από το koutipandoras
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.