Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΗΧΗΡΟ ''ΟΧΙ'' ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ...


... ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ...
Την εκποίηση της χερσονήσου του Μικρού Καβουρίου, με τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Αστέρας, καταγγέλλει το δημοτικό συμβούλιο ...
του Δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης.

Με ομόφωνη απόφασή του, το δημοτικό συμβούλιο κρίνει ως «πρωτοφανή και απαράδεκτη την εκποίηση ακόμη και του αρχαιολογικού χώρου» και δεσμεύεται για αντίσταση κατά των προσπαθειών εκποίησης της χερσονήσου».

Μάλιστα, συγκροτήθηκε διαπαραταξιακή επιτροπή, που θα επεξεργαστεί και θα καταθέσει στην επόμενη συνεδρίαση προτάσεις για την οργάνωση των ενεργειών του δήμου και των πολιτών «ενάντια στα σχέδια υποβάθμισης του παραλιακού μετώπου».

Όπως σημειώνεται στην απόφαση, ο δήμος «θα αντισταθεί με όλες τις δυνάμεις του σε όλα τα σχέδια που αλλοιώνουν τη φυσιογνωμία της περιοχής με την εκποίηση της έκτασης ή την αλλαγή των χρήσεων γης ή την τροποποίηση των όρων δόμησης».

Και συνεχίζει το ψήφισμα: «Οι επίδοξοι μνηστήρες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο λαός της περιοχής μας και η δημοτική αρχή θα αντισταθούν με νομικά μέσα αλλά και δυναμικές ενέργειες και εντέλει θα ανατρέψουμε την εκποίηση της έκτασης».

Το δημοτικό συμβούλιο, επίσης, καταδίκασε «την αδικαιολόγητη απόλυση των εργαζομένων στη ξενοδοχειακή εταιρεία ΑΣΤΗΡ» και κάλεσε τη διοίκηση της εταιρείας να ανακαλέσει «άμεσα και να πάψει να τροποποιεί επί το δυσμενέστερο τις συμβάσεις εργασίας».

Ακόμα, τάχθηκε ομόφωνα «κατά των σχεδίων της ΕΤΑ να προχωρήσει, ερήμην της τοπικής κοινωνίας στο έργο «Κατασκευή και λειτουργία Εγκαταστάσεων Ειδικής Τουριστικής Υποδομής στην ελεύθερη παραλία Βάρκιζας» και προτρέπει το Περιφερειακό Συμβούλιο να μη λάβει καμία απόφαση γνωμοδότησης επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του συγκεκριμένου έργου, μέχρι να κατατεθεί η μελέτη του δήμου για την ήπια ανάπλαση της ανατολικής παραλίας της Βάρκιζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.