Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Τρίζει και η Ιταλία μετά την Κύπρο


•Στον αέρα ο σχηματισμός κυβέρνησης •Υφεση και πολιτική κρίση ανεβάζουν τα spread 

Μετά την Κύπρο και η Ιταλία επανέρχεται στο προσκήνιο καθώς δεν έχουν ευοδωθεί ακόμα οι διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης, ένα μήνα μετά τις βουλευτικές εκλογές. Ο ηγέτης της κεντροαριστεράς Πιέρ Λουίτζι Μπερσάνι δεν κατάφερε να πείσει τον επικεφαλής του Κινήματος των 5 Αστέρων Μπέπε Γκρίλο και να αποσπάσει τη στήριξή του στο σχηματισμό κυβέρνησης. Ως αποτέλεσμα οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων ενισχύθηκαν, ενώ το πολιτικό αδιέξοδο στην Ιταλία ενέτεινε σήμερα τις πιέσεις στο ευρώ. 

Ειδικότερα, η ισοτιμία EUR/USD υποχώρησε σε χαμηλά 4 μηνών και νέα χαμηλά έτους κάτω από το επίπεδο του 1,2800. Η ισοτιμία βρίσκεται κάτω από...
τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών για τρίτη ημέρα. Δείγμα βίαιης πτωτικής πίεσης, σημειώνει σχόλιο της FXCM.

Πτωτικά κινείται και η στερλίνα, η οποία προσεγγίζει το 1,5100 έναντι του δολαρίου.

Η περαιτέρω αποδυνάμωση στο ευρώ οφείλεται σήμερα και στις διαρρέουσες φήμες περί πιθανής υποβάθμισης της Ιταλίας από τον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s.

Μάλιστα και η δημοπρασία 5ετών και 10ετών τίτλων σήμερα στην Ιταλία δεν παρουσίασε ιδιαίτερα ενθαρρυντική εικόνα. Ειδικότερα, η χώρα άντλησε συνολικά 6,9 δισ. ευρώ έναντι στόχου για 7 δισ. ευρώ.

Η μέση απόδοση στους 5ετείς τίτλους διαμορφώθηκε στο 3,65% από 3,59%, ενώ στους 10ετείς στο 4,66% από το 4,83% με χαμηλότερη όμως κάλυψη (1,331 έναντι 1,654 αντίστοιχης προηγούμενης δημοπρασίας), σημειώνει το σχόλιο της FXCM.

Στην Ευρωζώνη η επιχειρηματική εμπιστοσύνη επιδεινώθηκε το Μάρτη στις 90 μονάδες από τις 91,1 μονάδες, ενώ η καταναλωτική εμπιστοσύνη κινήθηκε εντός των εκτιμήσεων στο -24.

Στη Βρετανία, ο συνδυασμός επιδείνωσης του τρεχούμενου λογαριασμού το δ’ τρίμηνο (στα -14,0 δισ. στερλίνες) και η τελική εκτίμηση για το ΑΕΠ στο -0,3% το ίδιο τρίμηνο οδήγησε σε νέες πιέσεις το βρετανικό νόμισμα.

Από enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.