Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Άννα Ζωηρού: Γιατί με έδιωξε ο Στουρνάρας

Άννα Ζωηρού: Γιατί με έδιωξε ο Στουρνάρας
Για το παρασκήνιο της αιφνίδιας παραίτησής της και για τον «σκοτεινό» τρόπο λειτουργίας του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου επί των ημερών του κ. Τάκη Αθανασόπουλου μιλά αποκλειστικά στο Newsbomb.gr το μέχρι πρότινος μέλος του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, Άννα Ζωηρού.
 
Η ίδια δεν φοβάται να προβεί σε βαρύτατες καταγγελίες σε βάρος του υπουργού Οικονομικών, κ. Γιάννη Στουρνάρα και του κ. Τάκη Αθανασόπουλου, τους οποίους καλεί να δώσουν εξηγήσεις τόσο στον ελληνικό λαό, όσο και στην ίδια.
Η κ. Ζωηρού αφήνει υπόνοιες σχετικά με τη χρονική περίοδο που απομακρύνθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ, «λίγες δηλαδή ημέρες πριν από την ιδιωτικοποίηση δύο μεγάλων οργανισμών» όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει.

«Ο κ. Στουρνάρας έχει πάρει την τελική απόφαση και έχει βάλει την υπογραφή του στην αυτόκλητη γενική συνέλευση. Μία κίνηση η οποία βασίστηκε σε μία απόφαση του ΔΣ επί προεδρίας Τάκη Αθανασόπουλου, του κυρίου που όλοι ξέρουμε ότι τώρα κατηγορείται για κακούργημα με τον νόμο περί καταχραστών Δημοσίου» δήλωσε η κ. Ζωηρού αναφερόμενη στην απομάκρυνσή της.
Μάλιστα, όπως υποστήριξε το πρώην μέλος του ΤΑΙΠΕΔ ο κ. Αθανασόπουλος εισηγήθηκε την απομάκρυνσή της καθώς φαίνεται πως «διαφωνούσε με κάποια ζητήματα που αφορούσαν στις ιδιωτικοποιήσεις». Ωστόσο, όπως αναφέρει είχε την τόλμη να στηρίξει τις θέσεις της μέχρι τέλους, γεγονός, που όπως υποστηρίζει η ίδια «ενοχλούσε κάποιους». «Και έρχομαι τώρα να αναρωτηθώ για ποιο λόγο τι είχαν να φοβηθούν από τη δική μου διαφορετική άποψη» ανέφερε συγκεκριμένα.
Η θέση σχετικά με τις ιδιωτικοποίησεις από τον Ιούλιο του 2011 (επί κυβερνήσεως Παπανδρέου) όπου και τοποθετήθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ μέχρι και την ημέρα της απομάκρυνσής της ήταν η ίδια «Από την πρώτη στιγμή είχα πει ότι δεν είμαι ούτε απόλυτα κατά, ούτε απόλυτα υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων. Εγώ είχα πει ότι θα κρίνω κατά περίπτωση. Οι περιπτώσεις για τις οποίες εγώ είμαι πεπεισμένη ότι εξυπηρετούν το Δημόσιο συμφέρον θα στηριχθούν από εμένα, ενώ αντίθετα, οι περιπτώσεις για τις οποίες εγώ δεν είμαι πεπεισμένη δεν θα υποστηριχθούν και αυτό έκανα. Με αξιοπιστία και συνέπεια» επισήμανε.
Την ίδια στιγμή, αίσθηση έχει προκαλέσει στην κ. Ζωηρού η τροπολογία που πέρασε ο κ. Στουρνάρας την περασμένη εβδομάδα σχετικά με τον αριθμό των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με την τροπολογία από εξαμελές που ήταν το ΔΣ μετατράπηκε σε πενταμελές. «Ο υπουργός Οικονομικών προχώρησε σε αυτή την κίνηση υποστηρίζοντας πως το έξι είναι ζυγός αριθμός και ότι δεν εξυπηρετεί το ΔΣ» ανέφερε η κ. Ζωηρού. Ωστόσο, όπως κατήγγειλε το πρώην μέλος του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ «ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας τον Σεπτέμβρη που μας πέρασε από πέντε που ήταν τα μέλη τα έκανε έξι». Και διερωτάται; «Τότε δεν ήξερε ότι το έξι είναι ζυγός αριθμός;». Η κ. Ζωηρού χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα δίνει την δική της απάντηση υποστηρίζοντας πως «τότε το έκαναν γιατί έπρεπε να μπει οπωσδήποτε εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ» . Μάλιστα, καταγγέλλει πως δεν υπάρχει σοβαρή αντιμετώπιση σε νόμους του κράτους.
Η κ. Ζωηρού μίλησε, μεταξύ άλλων, για την τυπική όπως χαρακτήρισε σχέση που είχαν με τον κ. Αθανασόπουλο. Η ίδια είχε ζητήσει επανειλημμένος από τον πρώην πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ να συζητούνται και ανεπισήμως διάφορα θέματα. Ωστόσο, όπως υποστηρίζει η κ. Ζωηρού η απάντηση του κ. Αθανασόπουλου ήταν αρνητική, λέγοντας πως «ότι νομίζω ότι πρέπει να ξέρετε συζητείται στα ΔΣ που κάνουμε».
Παράλληλα, η κ. Ζωηρού καταγγέλλει πως ο κ. Αθανασόπουλος σε αρκετές περιπτώσεις δεν ενημέρωνε το ΔΣ για μείζονα ζητήματα, τα μέλη του οποίου λάμβαναν σχετικές πληροφορίες μόνο από τον Τύπο.
Μάλιστα, υποστηρίζει πως υπήρξαν σημαντικές καθυστερήσεις διαδικασιών για την ιδιωτικοποίηση μεγάλων οργανισμών, την ώρα που, όπως αναφέρει η κ. Ζωηρού «υποτίθεται ότι βιαζόμαστε για έσοδα».
Την ίδια στιγμή, το πρώην μέλος του ΔΣ καταγγέλλει πως ο κ. Αθανασόπουλος σε μία περίπτωσηεισηγήθηκε την αλλαγή όρων ενός διαγωνισμού. Κάτι το οποίο απαγορευόταν από το πρώτο τεύχος του ίδιου διαγωνισμού. Μάλιστα, όπως αναφέρει η κ. Ζωηρού, ο κ. Αθανασόπουλος υποστήριξε ότι με την αλλαγή των όρων πίστευε πως έτσι θα ενισχυθούν οι υποψηφιότητες. Ωστόσο, το ερώτημα που προκύπτει σύμφωνα με την κ. Ζωηρού είναι ποιος ευνοείται από τη συγκριμένη αλλαγή.
Η κ. Ζωηρού έχει στείλει ήδη μία επιστολή, την οποία απευθύνει στον πρωθυπουργό, ενώ την κοινοποιεί στους προέδρους όλων των κομμάτων, στον Πρόεδρο και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Με την επιστολή αυτή επιθυμεί να ξεκαθαρίσει τους λόγους για τους οποίους απομακρύνθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ.
«Την ώρα που απομακρύνεται ο ένας για κακούργημα και οι υπόλοιποι για εμπλοκή με τη Δικαιοσύνη, εγώ απομακρύνομαι γιατί είχα την τόλμη να εκφράσω μία άλλη άποψη. Αυτή είναι η Δημοκρατία του 2013» τόνισε η κ. Ζωηρού.
πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.