Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Ένα στα δέκα Ελληνόπουλα εγκαταλείπει το δημοτικό λόγω κρίσης!


Ένα στα δέκα Ελληνόπουλα εγκαταλείπει το δημοτικό λόγω κρίσης!
Οριστικά κλείνει  ο κύκλος του σχολείου για εκατοντάδες Ελληνόπουλα λόγω της οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα.
Η νέα μαθητική χρονιά βρήκε αρκετά παιδιά εκτός σχολικών τάξεων, χωρίς τσάντες, βιβλία και τετράδια…
Η κατάσταση είναι άκρως απογοητευτική αφού περίπου 5.000 με 7.000 παιδιά, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύουν Τα Νέα, εγκαταλείπουν κάθε χρόνο το σχολείο.
Περισσότεροι από 3, 8 εκατ. μαθητές εγκαταλείπουν τηνπρωτοβάθμια εκπαίδευση, όταν μόλις 1.265.168 είναι ο αριθμός των πτυχιούχων στη χώρα μας.
Μάλιστα με την προτελευταία απογραφή έγινε γνωστό ότι περίπου ένας στους δέκα κατοίκ
ους της χώρας δεν έχει ολοκληρώσει ούτε καν το δημοτικό. Υπάρχουν μάλιστα περιοχές στη χώρα που έχουν ποσοστά… αρνητικού ρεκόρ στη μαθητική διαρροή.
Σε κάποιες περιοχές περισσότεροι από τους μισούς μαθητές δεν κατορθώνουν να πάρουν είτε απολυτήριο γυμνασίου, είτε ακόμη και απολυτήριο δημοτικού.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν η Ροδόπη και Ευρυτανία, όπου το 67,4% και το 64,6% απέχουν από την πρωτοβάθμια κιόλας εκπαίδευση.
Ανάμεσα στους νομούς με τα χαμηλότερα ποσοστά είναι της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Αχαΐας και της Χίου.
Τα στοιχεία της έρευνας καταδεικνύουν κι ένα είδος εκπαιδευτικής αντίφασης το οποίο συναντάται στο νομό Καρδίτσας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν από τους πέντε νομούς με τα υψηλότερα ποσοστά κατοίκων που δεν ολοκλήρωσαν την υποχρεωτική εκπαίδευση. Είναι, όμως και ο νομός που στις πανελλαδικές εξετάσεις κατέλαβε την τρίτη θέση σε όλη τη χώρα σε ποσοστά επιτυχίας στη Θετική Κατεύθυνση!
Η χώρα μας σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat κατατάσσεται 8η μεταξύ των 27 χωρών με τη Μάλτα να κατέχει την αρνητική πρωτιά καθώς σχεδόν 4 στους 10 μαθητές εγκατέλειψαν το 2010 το σχολείο.
Ακολουθεί η Πορτογαλία και η Ισπανία με ποσοστό 28,7% και 28,4% αντίστοιχα. Η χώρα με τη μικρότερη μαθητική διαρροή είναι, βάσει στοιχείων, η Σλοβακία, καθώς μόλις το 4,7% των μαθητών άφησαν οριστικά τη σχολική τσάντα πριν ολοκληρώσουν την υποχρεωτική εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.