Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Το Λόμπι της Δραχμής είναι όπως το τέρας του Λοχ Νες, ο Δον Κιχώτης του Θερβάντες και η Σκανδιναβική Βαλκυρία είναι κάτι μυθικό και όχι υπαρκτό…

Ο Α. Σαμαράς ο πρωθυπουργός της Ελλάδος και παλαιότερα ο Γ Παπανδρέου ο προκάτοχος του επικαλούνταν το λόμπι της δραχμής.
Όπως το παρουσιάζει και επικαλείται ο πρωθυπουργός της Ελλάδος είναι σαν να πρόκειται για μια σκοτεινή αδελφότητα ισχυρών ελλήνων και ξένων κατόχων κεφαλαίου που απεργάζονται το σχέδιο κατάρρευσης της Ελλάδος, εξόδου από το ευρώ και επιστροφή στην Δραχμή το εθνικό νόμισμα της Ελλάδος.

Το λόμπι της δραχμής δεν υπάρχει.
Αν ένας επιχειρηματίας μονολογεί ότι θα τον συνέφερε η δραχμή καθώς θα κέρδισε από τις συναλλαγματικές ισοτιμίες δεν σημαίνει ότι υπάρχει λόμπι της δραχμής.
Αν ένας έλληνας manager ή τραπεζίτης έχει τα χρήματα του στο εξωτερικό και σκέπτεται αν η δραχμή επανέλθει θα είναι υποτιμημένη κατά 50% με 70% άρα η αξία των χρημάτων του σε ευρώ ή άλλο νόμισμα θα είναι 50% με 70% μεγαλύτερη, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υπάρχει λόμπι της δραχμής.
Το Λόμπι της Δραχμής είναι όπως το Τέρας του Λόχ Νες όλοι το ξέρουν ως μύθο αλλά κανείς δεν το έχει δει μα κανείς.
Η δε επιστημονική έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί απέδειξε ότι το τερατάκι του Λόχνες ή έχει πάει σε άλλη λίμνη ή έχει αποδημήσει εις κύριο ή κατά το ορθό δεν υπήρξε ποτέ.
Το Λόμπι της Δραχμής είναι όπως τα παραμύθια του Ισπανού Θερβάντες Δον Κιχώτης που νόμιζε ότι δίνει μάχες με γίγαντες και έδινε μάχες με ανεμόμυλους.
Το Λόμπι της Δραχμής είναι σαν την Σκανδιναβική Βαλκυρία μυθικά τέρατα του κάτω κόσμου, οι στρατιώτες του πολέμου ή οι άγγελοι του σκότους που όλοι τους γνώριζαν αλλά ποτέ κανείς δεν τους είχε δει.
Το Λόμπι της Δραχμής δεν είναι μια συντεταγμένη ομάδα που απεργάζονται την καταστροφή της χώρας.
Συνήθως τέτοια επιχειρήματα, εξωτερικός εχθρός, ανατολικός κίνδυνος και άλλα τα επικαλούνται οι πολιτικοί για να προκαλέσουν μεγαλύτερο φόβο στην κοινωνία.
Ο φόβος είναι εργαλείο και όσοι τον χρησιμοποιούν ορθά μπορεί να πετύχουν τους πολιτικούς τους στόχους.
Όμως ενίοτε ο φόβος γυρνάει μπούμερανγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.